input zvuku

Sekcia: Hardware a Drivery 26.10.2009 | 09:18
Avatar stavyko Mandriva Linux 2006  Používateľ
Zdravým, naištaloval som si Mandriva 2009 a nefunguje mi vstup zvuku. Vlastne nemám naištalovaný žiadny balík pre tento účel. Môžete mi podariť ktorý balík je pre toto najvhodnejší. Potrebujem to hlavne pre využívanie skype.
Ovladač pre zvukovku kartu ALSA nsd_hda_intel
Za pomocom ďakujem
    • Re: input zvuku 27.10.2009 | 19:54
      peto   Návštevník
      Linux pri inštalácii zdetekuje hardvér a naištaluje základné ovladače, no niekedy to nie je na prvú šupu Ok. Skontroluj, či máš nainštalovanú alsa driver, alsa utils, alsa tools,
      alsa mixer, alsamixer-gui. Dôležité je, aby alsa driver bol pre tvoju verziu jadra 2.6.xx.xx..xx.xx. V alsa mixeri pozri, či máš pridaný zvuk na mikrofon a záznam zvuku.
      Mohol by si vyskúšať aj live cd PC Linux OS 2009.2, má najodladenejšiu autodetekciu harvéru.
    • Re: input zvuku 27.10.2009 | 20:38
      Avatar Tomáš Hanzel Slackware  Používateľ
      Pokiaľ ide o INPUT (teda vstup ako mikrofón alebo spájací kábel), tak je potrebné zistiť, či zvuk ako taký ide všeobecne.
      lspci -v
      Pokiaľ zvuk ide, tak by som rád vedel aká verzia SKYPE je nainštalovná, pretože ak si dobre spomínam tak SKYPE 2.x nepodporuje ALSA, ale Pulse (možno kravina, neručím), a teda pohrať sa s alsamixer alebo vystupmi v skype je dobrá voľba.
      Close the Windows Open The Source
    • Re: input zvuku 28.10.2009 | 15:44
      Avatar georw Ubuntu 12.04  Používateľ
      treba zistit, ci ti nejde mikrofon ako taky alebo nefunguje iba v Skype (vyskusaj nejaky default jednoduchy nastroj na nahravanie zvuku, co je v Gnome alebo KDE); niekde som cital, ze pre fungovanie Skype treba vypnut pulse audio - skype nepouzivam, takze neviem a nerucim ;)
      este moze byt aj problem, ze je vstup pre mikrofon vypnuty alebo zvuk stiahnuty na minimum (pozri v podrobnejsich nastaveniach zvuku)
    • Re: input zvuku 28.10.2009 | 22:49
      Avatar Castler OpenSuse 12.1 KDE4.7  Používateľ
      Zdravim,
      U mna Skype na Mandrive 2009 tiez nefungoval, a finta bola zakazanie PULSE AUDIO. V Mandriva Control center zvol Hardware -> sound configuration a v dalsom okne odstran volbu "enable PulseAudio".
      Viem, že nič neviem.