Zdravim, rozhodol som sa, ze zacnem pouzivat Linux, konkretne Greenie, ale mam problem s instalaciou. Problem je v tom, ze ked si nabootujem cd a vyberiem si z ponuky ci uz LiveCD alebo aby sa to nainstalovalo uz priamo na disk, tak sa zacne loadovat, teda zacne ten pasik behat z jednej strany do druhej, ale po chvile proste sekne a nic sa nedeje, proste ostane stat, cd sa dotoci a uz jedine restart ostava. Nevie niekto cim by to mohlo byt? MD55 sucet je skontrolovany a ok.
A este jedna vec, robi to aj s inymi distribuciami a aj starsou verziou Greenie. Proste ci tam dam taku, alebo onaku distribuciu Linuxu, spravi to vzdy to iste a na tom istom mieste.
Vopred dakujem za rady.
Ano, som z Pezinka.
Narazal som na Stana, no nic, mylil som sa..
Pekny zvysok dna
Keď spúštaš Live CD, máš na výber nejaké možnosti. Keďže ide o Greenie, netuším aké, ale typnem Spustiť Live CD, Nainštalovať atď.
Spustiť a stlačiť tlačitko E. Vpísať init 3 a Enter kým sa nespustí systém. Potom by som sledoval, čo ti všetko vypisuje na obrazovku a podľa toho sa zariadiť. Ak ti vypíše všetko až po požiadavku login, dá sa pracovať viac. Daj vediet.
ps: fajna debata v téme, bavíte sa? Alebo to už viac toto fórum nie je o Linuxe? Tak diskutujme...linuxos ako pokec...čo už.
ešte ma napadlo, nepomôže acpi=off
SQUASHFS error: zlib_inflate returned unexpected result 0xfffffffd, srclenght 131072, avail_in 1009, avail_out 129616
SQUASHFS error: sb_bread failed reading block 0xd7f0
SQUASHFS error: Unable to read fragment cache block [35f1dea]
SQUASHFS error: Unable to read page, block 35f1dea, size a31e...
po login sa nedostanem, ja som vlastne este v linuxe nebol, lebo vzdy to sekne na tom istom mieste, s hocijakou distribuciou, nie len s Greenie, aj Ubuntu mi to spravi a vyhodi tu istu chybu...
PS ohladom retaktovania sa nelytam ci to "bezi stabilne" ale ci je to nataktovane tak ako boli dizajnovane jednotlive komponenty.
Zostava neni vobec pretaktovana.
Inak, nechces vyskusat ubuntu? Stano z neho urobil greenie a dal by som nohu do ohna za to ze bezne napuchnute greenie potrebuje viac RAM ako mas k dispozicii. Skus si stiahnut a vypalit ubuntu minicd ze co to urobi.
Inak, zadavatel by mal naozaj pozriet vystup z startovania, toto moze byt naozaj hocico. Napriklad CD/DVD mechanika na inom kanali ako ocakava instalator (niektore verzie anakondy boli na to dost citlive), alebo problem ACPI ktoreho implementacia u roznych vyrobcov stoji za prd, popripade sa mozu blokovat HW prostriedky cez APIC.Ale to len strielame nakolko tie vypisy chybaju.
Mimochodom, skusal som pred chvilou SLAX a ten tiez neisiel, ale kedze mal ine hlasky co vypisuje tak pripajam teda tu poslednu, po ktorej sa uz len dotocilo cd a nic sa nedialo(to sa zatial dialo pri kazdej distribucii):
Triggering udev events: /sbin/udevadm trigger
- dalsia vec - skus si overit ci mas dobre zapojene disky master, slave a tak
- este by niekoho mohol napadnut rezidentny virus - malo by stacit vybrat a zasunut naspat RAM moduly (pre zasahmi v pocitaci, je vhodne odpojit ho od siete a nejako sa uzemnit, napr. o radiator ;-), nech si statickym vybojom nieco nevyskratujes)
Vyskusal som teda aj FEDORU a tu mi normalne nabootovalo ako ostatne a po vybrati niecoho z ponuky mi hned dalo chybu:
Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!
a plus k tomu blikali Ledky na klavesnici
Toto je fyzická porucha na matičnej doske, asi je ten PC prachom vyskratovaný prípadne mikrotrhlina starobou, nestalo sa niekedy, že by pípal (ten PC) pri zapnutí ?? Porucha zbernice HDD na matičnej doske, to iba hádam.
taktiez mohlo by to byt nieco spojene s predvolenou grafikou - teda ak je na doske integrovana a tiez je hodena do AGP ci pci express samostatna, mohlo by pomoct prehodenie kabla alebo prehodenie predvolenej grafiky v biose. je ale mala sanca, ze ma dve grafiky
Ten blby pc mal problem s grafickou kartou, lebo mam dve v pc, jedna integrovana, slaba 64MB a druha, ktoru som pouzival, GeForce FX 5200 128MB... zatial ficim na tej integrovanej... nainstalujem to a potom sa pohram s prehodenim na tu GeForce...
Chcem sa podakovat za trpezlivost a rady. Este dam vediet ako to bude vyzerat po instalacii na disk.