Navrhy k teme prezentacii na LinuxFest 7: Pracovné prostredie na každý deň
Pripravujem prednasku "Pracovné prostredie na každý deň" a zbieram inspiraciu. Zbieram napady a tipy. Veci ktore nastavuje vzdy ked nainstalujete vas Linux, nejake vychytavky, ktore vam zjednodusuju pracu.
Napriklad: nastavenie LIRC, X{dva monitory, tv-out, VDPAO}, Compiz pluginy, klavesove skratky, aliasy, vypnutie pc speakera...
Niektore napady sa pokusim zakomponovat do prezentacie.
Prezentacia, tak ako cely LinuFest bude zamerana na zaciatocnika
Dakujem za vsetky podnetne navrhy
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Na nestastie nebudem robit prednasku o KDE, pretoze som ho naposledy videl vo verzii 1.1.2 v Redhat 7. Cize cela prednaska bude vyhradne na Gnome. Rad by som spravil prednasku aspon trosku na urovni a to sa neda ak nebudem dostatocne poznat prostredie. Okrem toho viacero veci nebude zavislych na desktop-environment.
Dakujem za rady.
Linuxfest je akcia od ludi pre ludi, cistokrvne dobrovolnictvo. Ked niekto bude chciet a mat cas, tak sa ozve aj sam, velmi nerad by som niekoho spamoval.
sprava sedenia
zaklady prace v gconf-editore
network-manager versus wicd
nastavenia nautila, sprava mime typov, pouzivanie drag 'n drop, tab-ov, bocneho panela, specialnych priecinkov (burn:/// ...) ,rozsireni (nautilus actions, nautilus scripts, gloobus-preview), nautilus ako samba/nfs/ftp klient,
vyznam dot priecinkov v /home, sprava ~/tmp a ako si udrzat poriadok v ~
alternativy oblubenych qt aplikacii v gtk
mierny uvod do editacie konfiguracnych suborov tem
zalohovanie posty (evolution, thunderbird), import-export zaloziek medzi firefox, opera, midori, epiphany
instalacia Gnome bez mono zavislosti, spravcovia okien pre Gnome
viacnasobne/ vnorene/ vzdialene pripojenie do Gnome, vzdialena pracovna plocha
Finalna verzia prezentacie je na strankach LinuxFestu
Dufam ze sa uvidime na buducom marcovom Linuxfeste.