greenport
je toto open-source http://port.greenie.sk/ ? Lebo tam nevidim zdrojaky.
vdaka za odpoved
Spoločnosť DreamWorks zverejnila zdrojové kódy svojho renderovacieho nástroja MoonRay pod open source licenciou Apache 2.0.
Zdroj: github.com
Nokia oznámila jeden z prvých lacných smartfónov so systémom Android navrhnutých na opravu doma, čo používateľom umožňuje vymeniť batériu za menej ako päť minút v spolupráci s iFixit.
Zdroj: odkaz
Špecifická distribúcia pre staré počítače, ktorá bola na puppy linuxe. Posledná verzia je z 30.1.2023.
Legacy OS je postavený na antiX / Debian Bullseye 64 Bit a momentélne je vo vývoji aj 32bitová verzia
Zdroj: Legacy OS
Tomáš Matějíček vydal nové verzie Slax v dvoch edíciách, 15.0.1 postavený na Slackware a Slax 11.6.0 na stabilnom Debiane.
Zdroj: Slax.org
Samsung vydal odporúčania na optimalizáciu MySQL pre beh na SSD. V dokumente uvádza aj benchmarky.
Zdroj: Samsung Semiconductor
15.1.2023 bola vydaná tretia minoritná verzia MX linux 21.
Zdroj: MX Linux
Vývojári linuxovej distribúcie OpenMandriva predstavili užívateľom novú rolling-release edíciu s názvom ROME. Táto edícia OpenMandrivy má vyplniť priestor medzi stabilnou a vývojovou vetvou s častejšími aktualizáciami softvérových balíčkov.
Zdroj: LinuxExpress
Po dlhej dobe bola dnes uvoľnená nová verzia Retro Virtual Machine(2.1.0). Jedná sa o veľmi zaujímavý emulátor ZX Spectra a jeho klonov. Okrem iných noviniek, dokáže nová verzia emulovať aj Sega Master System. Okrem podpory Windows a MacOS, je Retro Virtual Machine samozrejme dostupný aj pre Linux.
Zdroj: Retro Virtual Machine
Po dvoch rokoch vývoja oznámila vydanie desktopového prostredia Xfce 4.18, ktorej cieľom je poskytnúť klasický desktop, ktorý na svoj chod vyžaduje minimálne systémové prostriedky.
Zdroj: xfce.org
Podpora formátu JPEG XL bola odstránená z prehliadača Google Chrome / Chromium.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
greenport je open-source, ozvi sa bakymu pre zdrojaky. kedze Ti vsak ide urcite o flame, tak sa divim ze Ti tu vobec odpovedam.
ps: "ozvi sa a my ti to posleme" nie je zrovna koser s GPL. tie zdrojaky maju byt tam kde je binarka. To sa az tak velmi za ne hambite? :)
Bolo by teda dobré na stránke greenport.sk uviesť aj kontakty na Baky, pre záujemcov o zdrojový kód programov.
ps: ja vas predsa nenutim ich zverejnit....ale tak ked sa uz hrate na ten open-source tak by ste k tomu mohli pristupovat trochu normalnejsie. A nie otazku na zdrojaky naskor 2 dni ignorovat v nadeji, ze vase forum aj tak nikto necita a potom sa hrat na urazenych, lebo "to je aj tak flame".
otazka na bakyho. ked som ju ja uvidel tak su mu dal vediet. a ze si ty mi poslal mail z neexistujucej adresy, na ktory som Ti poslal odpoved ktora sa mi vratila, tak na to Ti mam co povedat? zdrojaky kludne dam, no nemam ich v svojom PC. baky pisal ze ich zverejni ked bude pri svojom pc. a to "hrate" ma byt co? :) inak prosim ta zaregistruj sa, nech sa tu s petom kotrckom nemylis :)
ad open-source - takze Vas ani raz nenapadlo, ze by tam tie zdrojaky mali byt? Ani len na sekundu vam to hlavkou nepreletelo? :) to si snad robis srandu zo mna
ad registracia - nie, vdaka
takze ak ti napise ze ti posle dany zdrojovy kod na niekedy bezne pouzivanej magnetickej paske a ty ten kod obdrzis, tak licencia nebola porusena a stale je program licencovany GPL.
lenze tu je aj druha vec, greenport nema nikde zmienku o autorovi a ani o licencii pod ktorym je vydavany, takze nevidim dovod preco by ti mal dany zdrojovy kod zverejnit.
ak je v programe uvedena licencia a autor tak ti nevznika ziadna povinnost uvejnit na sieti zdrojove kody, iba ak by to bola najlepsia cesta zverejnenia zdrojoveho kodu. staci to posielat na diskete, cd, usb, dvd, brd, paske, platni atd.
respektive inak - je dovod, aby bol zdroja sireny inou cestou (inym mediom)? myslim, ze nie.