google chrome vs chromium
Nainstaloval som si beta verziu prehliadaca Google Chrome pre Linux (momentalne 4.0.249.43). Predtym som pouzival Chromium daily build reliability (momentalne verzia 4.0.276.0). Zaujimalo by ma, napr. z hladiska bezpecnosti, stability, ci je lepsie pouzivat denne vydanie Chromium, alebo beta verziu Google Chrome? O nove funkcie sa mi ani velmi nejedna, skorej o tu bezpecnost a stabilitu.
Nech si kazdy spravi svoj nazor...
;-)
Urob si koniec koncov predstavu Ty sám:
http://google.about.com/od/googledownloads/p/what_is_chrome_os.htm
Špecifikum tohoto takzvaného "OS" dokresľuje ten fakt, že zatiaľ v tejto verzii Chrome OS, na download vyššie, sa lokálne nedá spustiť žiadna aplikácia či nebodaj lokálne uložiť si dáta. V 2010, keď sa objaví na mieste určenia - ktorým sú netbooky - sa však už určite umožní natívne spúštať celá paleta Google Apps (Gmail, Spreadsheets a pod.), a keď ešte do hry vstúpi Native Client (NaCl) na netbookoch, začnú sa určite diať veľké veci s netbookmi v ( aj finančný ) prospech Google.
Mozes mi prosim "dodoedo" vysvetlit, preco bolo cele vlakno zmazane? Je to preto, ze som ta opravil a dal k otazke odpoved, ktoru zakladatel ocakaval?
Cim sa moj post previnil voci netikete, alebo inym pravidlam tohto fora?
"Kvôli informačnému šumu som vymazal niektoré príspevky, ktoré podľa mňa neúplne opisujú podstatu."
Podstatu toho, ze porovnas OS s browserom?
a kvôli ZBYTOČNEJ hre so slovíčkami, ktorá nehľadá podstatu (princíp) ale maskuje úplne iné hodnoty, som to radšej aj zamkol.
;-)