subor

Sekcia: Ostatné 21.12.2009 | 21:16
Radovan   Návštevník
Stiahol som si z internetu subor na pouzivanie ADSL modemu od T-comu. Subor sa vola cxacru-fw.bin a vyzadoval ho system (PCLinuxOS GNOME) Modem nefunguje, no nie na to sa chcem spytat. Nakopiroval som ho pomocu admin. prava do adresara /lib/firmware/
Mna zaujima ci by bolo mozne ze tento subor upravil nejaky hacker a "nieco" do neho zapisal a teraz to pre neho "pracuje". Je to mozne v zlozke /lib/firmware/ ?
    • Re: subor 21.12.2009 | 21:51
      WlaSaTy   Návštevník
      Ano, mozne to je. Otazka je ci sa Ti iam dokazal dostat ked (ak to vobec chapem) ten stroj ides v Linuxe pripojit na internet az pomocou toho modemu ktoremu nesedi firmware.

      Ovela pravdepodobnejsie ze Ta nehal ten heker stiahnut firmware ktory mohol byt nakazeny/pokazeny ak si ho stahoval z nedoveryhodnej stranky. Alebo je mozne ze si ten subor jednoducho zle stiahol (napriklad pri FTP je treba pouzit bonarny prenos).

      Inak, co nas za distribuciu ze ten modem tohoto roku este nefunguje?
      • Re: subor 21.12.2009 | 22:16
        Radovan   Návštevník
        Mam PCLinuxOS GNOME 2009.2, modem mam aj Microcom AD2622 aj DrayTek Vigor 318 a neslo to uz ani predtym. V Ubuntu som neskusal, az teraz ma to napadlo skusit.... No aj tak to nejde. Skoda, ja mam normalne net cez modem Glitel GT-318, no toto skusam kvoli vacsej rychlosti, aj ked sa to nezda, su rychlejsie. Rado.
        • Re: subor 21.12.2009 | 22:51
          WlaSaTy   Návštevník
          :No aj tak to nejde.
          Asi je to pokazene.

          :aj ked sa to nezda, su rychlejsie.
          Obcas sa vyskytne hardware ktore lepsie zvlada rusenie prenosovej linky alebo zvladne novsi a vykonnesji prenosovy protokol ktorym komunikuje s koncovou stranou. Takze je to logicke a stava sa to casto. A nielen v pripade aDSL ale napriklad pri WiFi ci Fibre Channel alebo PCI. Linkovych vrstiev vhodnych na prenos dat medzi zariadeniami na male alebo velke vzdialenosti je naozaj vela.

          Otazkou je ci sa v tomto pripade jedna o presnejsi odrusovaci filter, lepsi firmware s prednastavenymi regionalnymi uchylkami alebo o jednoduchu nahodu ktora prehlti router pri linke upchatej torrentami.