Som začiatočník. Nainštaloval som si Ubuntu 9.10 cez VirtualBox na Windows 7. Jednú z prvých veci čo som chcel rozbehať je grafická karta (Nvidia GeFOrce 8600M GT). Nainštaloval som ovládače cez správcu softwaru. Potom v nastaveniach X serveru my vypísalo, že treba ho reštartovať. Urobil som to (predpokladám, že sa mal vytvoriť v /etc/X11/ súbor xorg.conf. Skontroloval som aj či je v ňom na miesto "nv" napísane "nvidia", a bolo. A keď som reštartoval počítač (upozorňujem vo VirtualBoxe), tak my namiesto prihlasovania do grafického rozhrania vyhodí prihlasovanie do konzoly a ešte k tomu bliká, takže sa nemôžem prihlásiť. Čo môžem robiť teraz?
ja mam napirklad 8800GTS grafiku ale vo virtualboxe mam Innotek Systemberatung GmbH VirtualBox Graphics Adapter
Veď nainštalovaný Linux je veľmi sexy, či nie ?!
;-)
1) Najprv na celý disk nainštaluješ Windows (napr Win7), alebo ho už máš predinštalovaný na novom PC
2) Potom si vo Windows defragmentuješ celý harddisk a potom v Správcovi Zariadení otvoríš Správu harddisku a jednoduchým postupom cez myšku zmenšíš Windows partíciu (typ NTFS) asi na polovicu a dostaneš asi polovicu úplne prázdneho miesta na disku, (nenaformátovaného a bez partície)
3) Potom si spustíš cez bootovanie DVD-Rom kompletnú inštaláciu Linuxu (alebo cez bootovanie LiveCD inštaláciu Gnome-linuxu, KDE-linuxu a pod.). Každý Linux sám rozpozná voľné miesto na harddisku, ktoré mu ponúkaš a v pohode sa nainštaluje.
To je všetko.
:-)
takze potrebujes obnovit MBR (napriklad pomocou instalacneho media windowsu) alebo nainstalovat linux a snim aj grub ktory to vsetko zavedie