Staticky zlinkovany kernel modul
Ja chcem pouzit moj vlastny opatchovany, ktory mam ako externy modul ohci-hcd.ko
Ako ho dokazem nahradit pocas behu? Je to vobec mozne (odstranit z jadra staticky zlinkovany modul)? v lsmod ani v /proc/modules sa nenachadza...
rmmod ohci_hcd
ERROR: Module ohci_hcd does not exist in /proc/modules
Ak chcem nacitat moj opatchovany a prekompilovany, dostavam nechutnu hlasku:
insmod ./ohci_hcd.ko
insmod: error inserting './ohci-hcd.ko': -1 Device or resource busy
[ 6858.349244] Error: Driver 'ohci_hcd' is already registered, aborting...
Mozem ho nejak deregistrovat? Je mozne nejake riesenie bez rekompilacie celeho jadra?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
1. bud zmenis config subor, aby ten modul nebol zlinkovany do jadra a budes loadovat svoj
2. alebo opatchujes zdrojaky a pouzijes config z ubuntu a modul bude sucastou jadra (ale opatchovany)
3. alebo zmenis config subor, aby modul nebol zlinkovany do jadra, opatchujes ho a skompilujes.
avsak zaujima ma, je mozne nahradit staticky zlinkovany modul za behu bez nutnosti kernel prekompilovat?
malo to uz byt v defualt kerneli - je patchovanie beziaceho kernelu v pamati...
nevidim dovod preco by to nemalo ist...
V tvojom pripade, ael
aspon jeden krat musis kernel skompilovat so spavnym nastvenim.,
aktualnu konfiguraciu kernelu by si mal najst
v /proc/config.gz...
Ak kompilujes to iste jadro s tym istym konfigom bude identicke...
budem pouzivat ubuntu kernel, ktory sa bude normalne updatovat cez apt-get a chcem nejak pouzit moj opatchovany modul.
ako docasne riesenie, je to ze si vzdy ked ubuntu urobi upgrade kernelu (aj koli grafike, kms a nouveau mam kernel z xorg-edgers) stiahnem zdrojaky aplikujem patch a dam prekompilovat na launchad do mojho ppa, zkade potom spavim update cez apt-get
keby vsak ubuntu davalo ten modul nie staticky, jednoducho da da pouzit dkms alebo module assistant na kompilaciu vzdy po update kernelu a zahrnut ho do systemu. avsak modul je staticky... je nejake riesenie aby to nejak takto slo? neviemci ten ksplice je v ubuntu kerneli... (mam verziu 2.6.34 z xorg-edgers repozitara)