ftp s nfs ?

Sekcia: Konfigurácia 03.06.2010 | 03:56
Avatar greengold Archlinux  Používateľ
zdravičko!
mam taku otazku... dalo by sa na ftp server namountovať cez NFSv4 protokol nejaky priecimok na inom stroji a takto ho zdielat cez ftp? (:
no namountovať to ide, ale keď sa na ten ftp server pripojimnevidím v priečinku kde to je namountované nič...
ono to tam ale je namountované správne, len vlastník a skupina sú nobody nobody.
Viem, je to bug NFSv4 ,tak tie subory maju vsetky 777 prava...teda sa aspon tak zobrazuju v tom namomuntovanom priecinku...z toho vypliva ze ked aj virtualny ftp user (ktoreho pouzivam na logovanie sa na ftp server) neni vlastníkom tohto súboru(kde je vlastnik nonbody) ani vskupine (zas nobody) ,ale others maju pravo rwx. mohol by som ho videť cez to ftp,nie?
je to vobec možné takéto dačo spraviť? ...chcem to vedeť prv než začnem riešiť ten bug NFSv4 s idmapd... (ak sa niekto s tymto bugom uz stretol a podarilo sa mu ho odstranit, uvitam pomoc aj z tejto strany ((:_)
    • Re: ftp s nfs ? 03.06.2010 | 22:58
      Avatar asi Gentoo  Používateľ
      Ono moc sa mi to nezdá nemôžeš radšej na tom stroji ktorý ti ponúka nfs prihodiť FTP ? Tak isto by si mohol spraviť cez http... To že sa ti priečinok nezobrazí ma neprekvapuje. OS používa jeden buffer na odosielanie cez FTP a druhý na načítavanie nfs a ten si tvoj FTP (prvý buffer) nevie vyžiadať na priamo.
      Myslím ale že som dakde v jadre videl voľbu ktorá caching nfs zruší, no spomalí to reakcie, zaťaží sieť a zníži spoľahlivosť
      • Re: ftp s nfs ? 04.06.2010 | 01:04
        Avatar greengold Archlinux  Používateľ
        mhm..nooo,len vymýšlam (:
        ale škoda, bola by to celkom haluz...
        • Re: ftp s nfs ? 05.06.2010 | 13:09
          WlaSaTy   Návštevník
          Ist to ide, urcite. Bud je treba restartnut sluzbu FTP daemon alebo je potrebne pridefinovat ten vnoreny adresar do konfigu pre FTPd.

          Ale to len hadam. Zabudol si napisat ze co tam vobec bezi a ako je to nastavene.