modem gt-318ri, problém
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Po včerajšej informácii o odchode Lennarta Poettering z Red Hat dnes prináša phoronix informáciu, že Lennart bude pracovať na systemd vo firme Microsoft.
Zdroj: phoronix.com
Podľa informácií zverejnených na serveri phoronix.com Lennart Poettering, medzi inými autor systemd a PulseAudio končí v spoločnosti Red Hat. Ďalej by mal pracovať na systemd v inej spoločnosti.
Zdroj: phoronix.com
Po 6 mesiacoch vývoja bola vydaná verzia 2.0 komunitnej distribúcie vimu SpaceVim. Medzi novinkami nájdeme podporu gitter / IRC v chat vrstve, autosave plugin alebo scrollbary vo vim8.
Zdroj: spacevim.org
Spoločnosť system76 predstavila notebook Lemur Pro s open source firmvérom coreboot, CPU intel 12 generácie a max 40 GB RAM.
Zdroj: system76.com
Linuxové telefóny PinePhone a ich príslušenstvo je možné od teraz kúpiť priamo v európskom obchode s 2-ročnu zárukou a 14-dňoovu lehotou na vrátenie tovaru.
Zdroj: pine64eu.com
Kampaň na podporu hracej konzoly GPD WIN Max 2 začína na indiegogo 7.7.2022. Zariadenie má 10.1" LCD, procesor AMD R7-6800U alebo Intel Core i7-1260P a 67Wh batériu.
Zdroj: gpd.hk
Proteus tím vydal verziu 5.0 distribúcie Porteus založenej na Slackware 15.0. Na výber je 8 desktopových prostredí od ľahších ako Xfce, LXQt až po GNOME / KDE.
Zdroj: forum.porteus.org
Balík pre prácu s RAW fotografiami bol vydaný vo verzii 4.0 s prepracovaným užívateľským rozhraním. Z ďalších noviniek tu nájdeme napríklad vylepšenie výkonu OpenCL, vylepšené moduly pre expozíciu a kalibráciu farieb, alebo prepracované mapovanie farieb Filmic v6.
Zdroj: darktable.org
Unity 7.6 je prvá veľká aktualizácia prostredia Unity po 6 rokoch. Prostredie prináša rôzne vizuálne zmeny, opravy, ale aj zníženie spotreby RAM na približne 700-800 MB.
Zdroj: unity.ubuntuunity.org
Pol roka od poslednej verzie bola vydaná verzia 1.21 display server protokolu Wayland. Okrem menších zmien je hlavnou a najviac viditeľnou novinkou podpora scrollovania s vysokým rozlíšením (obsah sa posúva plynulo namiesto skokového posunu ako doteraz).
Zdroj: lists.freedesktop.org
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Naštastie som tam našiel sériový port.... ktorému samozrejme v gliteli neosadili ani konektor, ani SMD rezistory a kapacitor. To, že to bol sériový port som zistil až potom, čo som chodil po doske s kontaktom pripojeným cez MAX232 ku compu ... kde som mal pustený cat /dev/ttyUSB0 a 115200 bps.
Je tam CFE bootloader, takže by nemal byť problém. Avšak hodilo by sa vedieť aké SMD rezistory tam na ten UART dať... kvoli ochrane a kvoli tomu že router beži na 3.3V ale do UARTU kŕmim 5V .... momentálne používam 1kΩ .. dal by som 10kΩ, ale neviem aký to má odber... tak poradte, lebo chcem tam dať natrvalo SMD ...