xdm uprava rozlisenia

Sekcia: Konfigurácia 07.12.2010 | 22:25
Avatar listrdave Linux  Používateľ
Dobry chcel by som sa spytat na jeden problem ktroy mam s xdm. Neviem ci ho este niekto pouziva ale mne pripada fajn, no stale mavam jeden problem ktory mi dost vazne vadi .. po jeho nainstalovani a uprave suboru Xresources sa mi vsetko vlastne da spravit ale nemozem menit velkost a ani font pismen, mam ich sice zapisane v subore ale ked sa prihlasujem tak sa aj tak pismena nezmenia. Nevie co by s tym mohlo byt? lebo som skusal vsetko co som nasiel a nic mi nepomohlo

PS: neviem ci to ma nato vpliv ale pouzivam xterm v ktorej nemam podporu fontu iso .. ale pouzivam UTF-8, tam som tiez nedokazal ovplivnit fonty nech som hadzal ake som chcel vzdy mi nevedelo zobrazit specialne znaky konkretnych jazykov. Tak som nakoniec nedefinoval nic a pouzivam UTF-8.

Dakujem
    • Re: xdm uprava rozlisenia 08.12.2010 | 17:04
      WlaSaTy   Návštevník
      A tie fonty čo si nastavil, máš ich v potrebných rezoch? MIT/Athena totižto nezvykla mať v sebe prepočítavanie fontov tak ako napríklad gnome alebo kde.
      • Re: xdm uprava rozlisenia 09.12.2010 | 02:48
        Avatar listrdave Linux  Používateľ
        Aha .. no to popravdu povediac neviem ... ohladom fontov som tak trochu strateny.. ale ich velkost som si upravil trochu pomocou xlogin.Login.face: Serif-12, uz to aspo nemam cez celu obrazovku.. ako som spominal tak nikdy sa mi nepodarilo rozbehat na terminaly nic ine ako UTF-8 .. aj som sa snazil ale vzdy to skoncilo zlyhanim :)

        Ak by si vedel oniecom co by mi mohlo pomoct napr: stranka, navod a tak .. tak ti budem vdacny :)
        • Re: xdm uprava rozlisenia 09.12.2010 | 12:57
          WlaSaTy   Návštevník
          fslsfonts alebo xfontsel. MIT/Athena/Xaw nemala nejake inteligentne moznosti prace s fontami. Ona si len vyziadala font urciteho rezu, jodovej stranky (a.p.) a ak ho nemala tak robila s default fontom ktory robil potom taketo voloviny. Tak si vybe co chces z toho co mas.

          PS.: dynamicku upravu fontov pre chybajuce pismena s diakritikou alebo rezy (italic, bold, ...) v X Windows a ani vo font servri neriesili. To sa prerobilo odznova az priamo v modernejsich toolkitoch kedze sa to logicky naviazalo na koncovy rendering pre zobrazovaci adapter. LCD ma inak otocene pixely ako napriklad CRT alebo projektor. No a ty ziadne Gnome/GTK alebo KDE/QT v tom XDM a XTerm-e nepouzivas.