instalacia linuxu cez PXE
mam stary book HP compaq nx9005, ma CDROM - uz nefunkcnu, BIOS ma zaheslovany heslo neviem, HDD ma s nejakym divnym rozhranim ze ho nepripojim na IDE, je na nom winXP a ubuntu, ako prvy v grub menu je nastaveny windows. Akonahle stlacim sipku dole ze chcem vybrat ubuntu grub zamrzne a mozem uz len restartovat, takze nabootovat dokazem len do windowsu. Bootovat z flash kluca nedokaze, ale dokaze bootovat zo siete.
Napada niekoho ako to cele reinstalovat a hodit tam ubuntu?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
diky za odkazy vyskusam to, este dotaz PXE a TFTP su dve rozne veci alebo su to veci ktore su potrebne obe pri sietovom bootovani?
dik
Softvérový alebo hardvérový reset toho zaheslovaného BIOSu.
Ale, ako pomôže reset zaheslovaného BIOSu opraviť optickú mechaniku či pridať funkcionalitu štartu z USB-čka alebo nebodaj na slepo opraviť Linuxovú oblasť disku?
;-)
;-)
http://forums11.itrc.hp.com/service/forums/questionanswer.do?admit=109447626+1292771862965+28353475&threadId=303947
PS.: Ale, asi bude jednoduchšie vopchať ten disk do iného NB ktorý má optickú mechaniku. Alebo do PC ak je k dispozícii kábel s redukciou. Aj keby mal byť ten kábel či redukcia na USB.