Debian 5 DVD ?
ak to je hlupa otazka prosim neukamenujte ma :D
kedysi som mal na pocitaci debiana, potom som s linuxom prestal, lebo bol pomalsi ako XP, teraz opat rozmyslam nad debianom, ale ak ho chcem stiahnut, potrebujem stiahnut vsetkych 5 DVD ???
Nieje nejaka light stabilna verzia instalacka debianu ? uvazoval som aj nad instalaciou cez internet, ale pri mojej rychlosti sa mi nechce za tym sediet 3 dni ;)
a je momentalna nejaka stabilna distribucia ktora je rychlejsia ako XP ? .. alebo aspon menejj zatazuje system ako XP.
nasiel som cosi tu: forum ale moc mi to nepomohlo
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Tých 5 DVD by si nevyhnutne potreboval len v tom prípade, že by si nemal internet a "drblo by ti v bedni" a chcel by si si ho nainštalovať úplne celý :D
Odporúčam ti stiahnuť len prvé DVD alebo len prvé CD a ostatok doťahať z netu. A na desktop alebo notebook odporúčam testing verziu (aktuálne je to squeeze).
Neviem ako ty, ale ja mám pocit, že debian bol a stále je rýchlejší ako XP.
Pokiaľ sa ti zdá debian pomalý, skús archlinux.
ubuntu velmi nechcem, chcem sa naucit konecne pracovat hlavne s konzolou
som zvedavy ci sa bude dat odlahcit tak aby bral co najmenej CPU a RAM, pre mna za mna budem fungovat aj na fluxboxe ked mi pojde vsetko
ked si do debianu nainstalujem LXDE, alebo fluxbox, budem mohol gnome a ostatne zbytocnosti v pohode zmazat ?