Zdravím, chcem sa spýtať na nastavenie HDMI zvukového výstupu v Kubuntu 10.04 . Po zapojení funguje, ale iba napr. Amarok, alebo Dragon, niekedy ale keď po spustení systému spustím flash cez firefox, tak už zvuk Amaroku a Dragonu ide len z notebooku, alebo naopak. Alebo keď vytiahnem HDMI kábel, nemala by sa automaticky spustiť zvukovka notebooku ? Dúfam, že som dobre popísal problém a bude vedieť niekto poradiť. S linuxom som neni až taký začiatočník, ale zhruba rok som ho nepoužíval. Vopred ďakujem za každú reakciu. Notebook mám Lenovo SL410, zvukovka Intel.
Sloboda je boj, Linux je sloboda.
v notebooku mas iba 1 zvukovku ktora ma viac vystupnych kanalov. su parovane po 2 cize:
repracik a tiez audio vystup 3,5mm jack:
1-2
vsetky ostatne kanaly su smerovane cez HDMI:
3-4
5-6
.....
17-18
19-20
vacsina zvukovych programov posiela vystup na DEFAULT co je 1-2. to vsak urci alsa/jack v tvojom pripade pulse-audio. takze sa skus pohrabat tam v nastaveniach.
ešte mám jeden problémik, ktorý síce nepatrí do témy, ale neviem prečo sa mi neukladajú nastavenia rozlíšení monitorov a ani neviem nájsť xorg.conf aby som to nastavil ručne.. :(
sudo Xorg -config
. vytvorilo ho v domovskom adresári, pod názvomxorg.config.new
... výpis - nešlo dať do tagov - vyhadzovalo mi to chybu.neexistuje nejaký konfiguračný soft ? grafiku mám Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD