everest+grafika+spustanie pri starte
1, existuje daco podobne ako everest na linuxe? ci ide everest aj cez wine?
2, pri zvacseni videa na nete mi seka obraz, zvuk ide v pohode, (aj pri tom strednom obraze na youtube) samozrejme ked je video nabufferovane, kamos mi povedal, ze je to 100% kvoli video karte, ale na XP mi to nikdy nerobilo, je linux narocnejsi na toto? a este pri zvacseni na fullscreen mi najprv hodi asi na sekundu sivu plochu a video iba v lavom hornom rohu, ale to mi nevadi az tak, ale ak sa to da odstranit, tak by som sa potesil
3, toto je iste uz niekde na fore, ale ked uz pisem dve otazky tak to hodim sem... nastavenie spustania programov pri starte PC..kde to je? ako viem, ze sa to da aj v jednotlivych programoch, ale mne sa jedna konkretne o skype (ktory musim spustat s compat.so v4l, cize ak nastavim v skype, co mi takto pusti, tak mi to pri starte pusti skype bez toho compat.so v4l, cize webcam nejde)
4.(toto nie je pre mna, ale aj tak) program na fotky.. typu photoshop a najlepsie photoscape... gimp je najlepsi podla vas? ci ina alternativa?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
2. Mas na mysli flashove videa? Na linuxe Adobe Flash Player nedosahuje taku kvalitu ako na Windows. Tiez to moze byt sposobene horsou kvalitou linuxovej verzie ovladaca grafickej karty. Tazko povedat...
3. Toto mas zavisle od distribucie. Zase len moj predpoklad: Kubuntu? Ak ano, KDE to urcite niekde ma v nastaveniach. A po 15 sekundach googlenia: v priecinku "~/.kde/autostart" (alebo tak nejako) by mali byt umiestnene odkazy na programy spoustane pri starte, cim som si vsak nie isty, pretoze som KDE nikdy nepouzival.
4. Ak hladas pokrocileho editora fotografii, Gimp je jasna volba.
PS.: Niekedy je lepsie zalozit viac tem, kvoli viacerym roznorodym otazkam, ako miesat 4 uplne odlisne otazky v jednej teme.
Co sa tyka Gimpu. Mozno nastroj ako Gimp nebude potrebny, mozno by sa uspokojila aj s niecim lahsim, podla toho, co vlastne robi s tymi fotkami. Niekedy netreba na rylovanie zahradky buldozer...
http://www.dobreprogramy.sk/photofiltre
sám ponúka verziu 6.5.1 lenže tá je vo francúštine. Lepšie je teda nainštalovať cs verziu v PlayOnLinuxe, ako nepodporovanú aplikáciu. Vytvorí sa štart menu aj ikona na ploche. Cez Wine
treba asi ikonu špúšťača urobiť ručne
V prevoľbách treba potom ponastavoať otváranie, ukladanie a pod. tak, aby to človeku vyhovovalo.