Openvpn + windows7

Sekcia: Konfigurácia 22.03.2011 | 16:00
cvaldo   Návštevník
Caute

potreboval by som poradit s openvpn vo windowse7. Stiahol som si instalacku openvpn pre win7, zmenil som mu aby sa instaloval ako admin. Po instalacii som nakopiroval certifikat a sucasti vpnky do configu v Openvpn. Pred spustenim som este tukol na openvpn gui a dal som ho aby sa spustal ako administrator a spustil som ho.Spustil som VPN-ku, zda sa ze je pripojena ale ziadne pakety neprichadzaju ani neodchadzaju ani neviem nic pingnut v siety. firewall je vypnuty.

Sorry ze to nieje o linuxe ale neviem kde by bolo vhodne to napisat a spytat sa.Uz som precital vela for aj googlil ale stale som nenasiel vhodnu odpoved..

Prosim o radu.
    • Re: Openvpn + windows7 23.03.2011 | 18:56
      Avatar Tomas   Používateľ
      Nejde pingnut ani server - presnejsie ping na jeho vnutornu (LAN) IP adresu, alebo len pocitace za nim?

      Ak neprejde ping na server, co pise ipconfig (ma dany interface pridelenu adresu?) a netstat -rn (je nastavena cesta do siete?) na klientovi? Pripadne sa pozri v logu na warningy a errory.

      Ak ping na server funguje, ale na pocitace za nim nie, ako maju nastaveny firewall? Myslim ze od Win XP SP2 sa standardne pakety z cudzich sieti zahadzuju. Ak je firewall nastaveny spravne, co pise netstat -rn? Maju ako default gateway nastavenu vnutornu IP adresu vpn servera? Pripadne pridanu cestu do VPN lanky?
    • Re: Openvpn + windows7 25.03.2011 | 00:12
      AEgo   Návštevník
      skus dat do configu na strane klienta tieto dva riadky:
      route-method exe
      route-delay 2