Debian wheezy a nvidia

Sekcia: Hardware a Drivery 26.03.2011 | 12:31
jano   Návštevník
Zdravím.

Mám Debian wheezy(testing). Do teraz som používal nvidia uzavreté ovládače(vždy posledné officiálne nvidia ovládače sťahované zo stránky nvidia.com, 100% kompatibilné s mojou grafickou kartou), lenže posledným updatom(debian apt) sa to neviem prečo pokazilo. Po reštarte, keď má nabehnúť gdm3 je iba čierna obrazovka a nič nenabehne a vôbec nejde prepnúť do iného terminálu.Skúšal som odinštalovať ovládače a nainštalovať, tie čo má debian v repozitároch, v pohode sa všetko nainštalovalo, len oni tam majú, neviem prečo jednu časť ovládačov staršej verzie a tú druhú časť novšej a takže to tiež nejde.Zaujívamé je, že potom som všetky ovládače odinštaloval: nvidia z nvidia.com, nvidia z debian repozitárov, nvidia xserver-xorg-video-nouveau aj nvidia xserver-xorg-video-nv a grafické prostredie nabehlo, to je ako možné ??? ktorý ovládač to potom používa ???
# lsmod | grep nv
#

Za pomoc,rady ďakujem. Potrebujem compiz, lebo ten spomalený metacity sa nedá používať, je mi jedno aký ovládač skade použijem, premňa za mňa aj nouveau+gallium.
    • Re: Debian wheezy a nvidia 29.03.2011 | 17:53
      marian   Návštevník
      ja by som podozrieval jadro,kedze vsetky odinstalujes, zrejme sa spusti ("volaky") ovladac z jadra.
      Skus pouzit ine jadro a nahodit nvidia ovladac. Nouveau vraj je uz celkom fajn, pozri: http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=nouveau_2639_flip&num=1