Zdravím, potreboval by som pomôcť. V ubuntu, na jednej pracovnej stanici si chccem zriešiť prostredníctvom vmware ubuntu server (inú možnosť zatiaľ nepoznám), potrebujem aby ubuntu komunikovalo s ubuntu serverom, pretože mám k dispozícii token ikey2032, na ktorom budem mať certifikát, kľúč atď, ďalej chcem vyriešiť prihlásenie do ubuntu prostredníctvom spomínaného tokenu a to tak, že párový kľúč slúžiaci k autentifikácii bude uložený na strane servera a po zastrčení tokenu do usb portu táto auatentifikácia prebehne a následne by som mal byť prihlásený v ubuntu. Vopred ďakujem, za každú pomoc.. :)
V tvojom pripade je to to iste, stiahni automount a sprav skript, kde po namountovani skontroluj ci je kluc pritomny, no a ak ano, tak s nim spusti nejaky rdesktop alebo ssh alebo nieco cim sa budes pripajat na server.
neviem či má VMware možnosť exportovať USB zariadenia do virtuálky, ale virtual box to má. Jediný problém je v tom, že sa v tomto prípade to zariadenie odpojí z hypervízora a pripojí do virtuálky.
Takže, najjednoduchšie bude nainštalovať si dual boot a pohrať sa s tým pred tým ako to tým padom nahodíš na reálne železo kde to bude spĺňať svoj účel.
PS.: Ten token by mal byť podporovaný cez OpenCT, ale neviem či je ten SW nahodený priamo v blbubuntu. Ale, môžeš skúsiť :-)