MinGW - inštalácia

Sekcia: Programovanie 18.10.2011 | 22:09
Stanley   Návštevník
Ahojte! Chcel by som vás poprosiť o pomoc pri inštalácii MinGW na Windows 7. Chcel by som programy vytvorené v Allegro na linuxe dať aj na widly. Postupoval som pri inštalácii podľa návodu na http://wiki.allegro.cc/index.php?title=Build/MinGW. Keď som spustil MSYS, potešil som sa. Vyzeralo to ako konzola v linuxe aj to poznalo to linuxácke príkazy. Radosť na prešla, keď som podľa návodu išiel skompilovať libogg. Pri ./config som sa dozvedel, že mi chýba gcc a tak nemôžem pokračovať. Ako ďalej? Myslel som, že ho pri inštalácii MinGW nájdem v bin.
    • Re: MinGW - inštalácia 18.10.2011 | 22:49
      Avatar borg Fedora  Administrátor
      stiahni si cygwin, spusti setup.exe a naklikaj si co vsetko potrebujes.
      • Re: MinGW - inštalácia 19.10.2011 | 01:44
        Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
        Toto urcite nerob. Cygwin s tym nema vobec nic spolocne.

        Co sprav je, ze si normalne nainstaluj najnovsie mingw a potom si stiahni hotove binarky zo stranky http://www.allegro.cc/files/ pre presne tu verziu mingw, ktoru budes mat. Rucne je to problem skompilovat kvoli hromade zavislosti a este zopar specialitam v niektorych knizniciach. Hotove binarky funguju spolahlivo a navyse je to "highly recommended" :)
        Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity