Exit Codes

Sekcia: Programovanie 22.10.2011 | 05:22
johnny   Návštevník
Dobré ráno.

Programujem niečo... Program sa spúšťa tak, že prvý skript zavolá druhý a ten zavolá binárku. Tieto skripty a binárka si odovzdávajú medzi sebou nejaké návratové hodnoty, ktoré značia: ukončiť,reštartnúť,opraviť a iné. Ako iste viete tak návratových hodnôt je 256(0-255) a niektoré sú rezervované a niektoré nie. Ide o to, že nechcem aby sa stalo, že nejaká návratová hodnota sa bude byť s nejakou už definovanou systéme. Sú tieto nedefinované hodnoty vyhradené pre usera niekde vypísané ??? Alebo ?
    • Re: Exit Codes 22.10.2011 | 05:40
      Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
      Pravda je taka, ze sice existuju nejake konvencie, ale navratova hodnota z tvojho programu sa urcite nebude bit s nicim, resp. nebude to nic ine beziace v systeme zaujimat. Cize si to daj, ako chces a nemusis sa nicoho obavat.

      Na druhu stranu, aspon tie zakladne navratove hodnoty (mimochodom definovane v stdlib.h) by bolo dobre dodrziavat, uz len pre prehladnost. Teda EXIT_FAILURE a EXIT_SUCCESS.
      Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity