Fedora 16 a prupgrade
Všetko by bolo v poriadku až :
"Nenašiel sa koreň predtým nainštalovaného systému" a ukončiť inštalátor
Problem s fragmentáciou IPv6 stacku. našťastie iba na platforme Windows
Čo všetko zistí skúsenejší človek z otlačku registrov?
Štvrtý refresh MX linux 19 je vonku (31.3.2021)
Update z akejkoľvek verzie mx 19 prebehne automaticky v aktualizáciách
Richard Stallman, zakladatel projektu GNU a FSF se vrací do vedení Nadace pro svobodný software (FSF). Udádí to v krátkém videu. Oficiální oznámení se připravuje. Jeho návratu se věnují i články na techrights.org a itsfoss.com.
Igor Pavlov, autor 7zip uverejnil prvú verziu 7zip pre Linux. Zostava má označenie 7z2101-linux.
Slovenská vláda plánuje v rámci tzv. plánu obnovy z prostriedkov od EÚ rozdať seniorom 280 tisíc špeciálne upravených tabletov.
Článok Refund of pre-installed Windows: Lenovo must pay 20,000 euros in damages pojednáva o rozhodnutie talianskeho súdu týkajúceho sa vrátenia nechcených licencií MS Windows pribalených k notebookom Lenovo. Súd odmietol všetky námietky Lenova a potvrdil právo na odškodnenie – vrátenie poplatku za nevyužitú licenciu užívateľovi. Nátlak na výrobcov HW, aby povinne přibalovali MS Windows k predávaným počítačom, je jednou z pochybných praktík, vďaka ktorej sa Microsoftu podarilo získať a z veľkej miery dodnes udržať svoj podiel na poli desktopových operačných systémov.
Bola vydaná nová verzia distribúcie SparkyLinux 2021.03, ktorá v rolling vydaní prvý krát ponúka aj desktop KDE Plasma 5.20.5. SparkyLinux v rolling verzii (ponúka aj stable verziu) je postavený na vetve Debianu Testing a ponúka aj vlastné nástroje, ako napríklad APTus. Bližšie informácie sa dozviete na stránkach distribúcie a na stránkach DistroWatch.com. Linky na download Sparky.
Správcovia projektu GRUB vydali celkovo 117 opráv kódu
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
preloz chybovu hlasku a googli
Najprv to dve hodiny skúmalo zariadenia a následne toto. Tento krok "preupgrade" som urobil preto, lebo neviem zistiť prečo nenabehne systém Fedora 15 nejako to musí súvisieť, pretože spustím z výberu volieb pred štartom "staršie" a to nabehne, ale ak dám preupgrade tak sa to zaktualizuje a zase to zostane u tejto hlášky.
príspevok za tým Problém s notebookom
Stiahni si Fedora 16 DVD .iso súbor a vykonaj upgrade z tohoto DVD-éčka.
:-)
System 45GB
Data 160GB
Ostatné 40GB
Swap 4GB
všetky ext4
W7 NTFS
cca 250GB
Primárne sa zavádza Fedora
Ďalšia aktívna nie je
fdisk -l
toto je NB
/dev/sda1 * 2048 3074047 1536000 27 Hidden NTFS WinRE
/dev/sda2 3074048 652177407 324551680 7 HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda3 959377408 976773119 8697856 17 Hidden HPFS/NTFS
/dev/sda4 652177408 959377407 153600000 5 Extended
/dev/sda5 652179456 653203455 512000 83 Linux
/dev/sda6 653205504 959377407 153085952 8e Linux LVM
Tak ako sa to vyvíja, a keďže máš najnovší kernel, (ktorý ti ale crash-ne), nič nepokaziš keď vyskúšaš to, čo som ti navrhoval na začiatku tvojich NB problémov (v inom threade tuná).
Spustí príkaz:
Príkaz spustíš samozrejme v prostredí tej verzie kernelu ktorá ti ide bez problémov. Daj sem určite vedieť, čo to spravilo aby sme mali aj spätnú väzbu
Preupgrade sa podarilo, ALE musel som vypnúť WiFi a na 4. pokus to šlo. Stiahnuť - no je to veľmi pomalé a nie u mňa je zle.....asi to ťahá moc ľudí
Neviem boužiaľ overiť, či v F15 to bolo týmto - je to však možné, pretože keď nebola nutná kompilácia po up jadra, tak sa to takto prapodivne správalo
Potom si v tejto najnovšej verzii kernelu spustil ten spomínaný príkaz
preupgrade
a vykonalo to upgrade verzie F15 na F16 ??Pochopil som to správne ??
ALE bolo nutné vypnúť ešte aj Wifi /rtl8191SEvB/, pretože inak "preupgrade" nefungovalo - skončil ako "prvý príspevok"
/grafika - musím nájsť dôvod, prečo je taká ťažkopádna /
:-)
Ako príklad uvediem, že mám druhý NB a v ňom je Intel Express 965GM, celeron 2,4G, 2GB RAM a je to podstatne rýchlejšie ako tento NB s Nvidia GT330M s vlastnou pamäťou 1GB, 4GB RAM a i3 procesorom. Pre porovnanie je to katastrofálne a nebolo to takéto.
akmod-nvidia a kmod-nvidia sú ÚPLNE komplementárne, t.j. môžeš ich mať celý čas vedľa seba v systéme a všetko je _OK.
*************************************************************************************
napíš, prečo sa ti tvoja grafika zdá pomalá, prečo?