ALi m5602 webcam - chýba /dev/video0

Sekcia: Hardware a Drivery 05.01.2013 | 20:41
Avatar arino Fedora 16  Používateľ
Zdravím vospolok. Narazil som na zaujímavý problém. Napriek tomu, že webkamerka sa tvári nainštalovane a modul nahratý, nevytvorí sa /dev/video0 a tým pádom žiadna aplikácia nebeží.

Systém: Fedora
Kamerka:

[root@ewita branches]# lsusb | grep -i camera
Bus 001 Device 002: ID 0402:5602 ALi Corp. M5602 Video Camera Controller
[root@ewita branches]# lsmod | grep m5602
gspca_m5602 46619 0
gspca_main 19038 1 gspca_m5602

Dmesg mi píše:

[ 11.804045] ALi m5602: Probing for a po1030 sensor
[ 11.847565] ALi m5602: Probing for a mt9m111 sensor
[ 11.864190] ALi m5602: Probing for a s5k4aa sensor
[ 11.894933] ALi m5602: Probing for an ov9650 sensor
[ 11.934188] ALi m5602: Sensor reported 0xffff
[ 11.934192] ALi m5602: Probing for a s5k83a sensor
[ 11.954685] ALi m5602: Detected a s5k83a sensor
[ 11.965449] ALi m5602: probe of 1-4:1.0 failed with error -71
[ 11.966038] usbcore: registered new interface driver ALi m5602

Neviem čo konkrétne ešte riešiť, aby mi device vytvorilo. Nápady ? Predpokladám, že to bude niečo cez udev, ale s tým som ešte nerobil.

Vopred vďaka :)
    • Re: ALi m5602 webcam - chýba /dev/video0 05.01.2013 | 23:34
      WlaSaTy   Návštevník
      Našlo to voľajaký senzor čo sa používal v tej kamerke, ale nevedelo to s ním poriadne robiť. Čo je návratový stav -71 v tej časti modulu sa mi nechce hľadať. Ale, podľa čísla to vyerá byť návrat z nastavovania zariadenia.

      Takže, skôr by som sa zameral na novšie jadro.
      • Re: ALi m5602 webcam - chýba /dev/video0 05.02.2013 | 23:01
        Avatar driller dpkg, rpm  Používateľ
        Suhlas. S novym jadrom chodi.
        UDENA RYBA je udenac, nie zavinac! :-)