Caute,
Ak sa da, rad by som vedel ako urobit takato vec: mam netbook a bednu. Na netbooku mam wifi a chcem, aby prijimany signal issiel do bedne (PC) cez kabel RJ45. Cize v skratke povedane - netbook by mi sluzil ako wifi router. Na netbooku fici live distro puppy linux 5.2.8 a na bedni mam kubuntu 12.04 a opensuse 12.3. To suse len velmi kratko. Hlavne ide o to dostat do bedne internet bez toho, aby som musel kupovat router. Teda ak je to mozne. Ked som googlil, tak som narazil len na take jednoduche clanky a spojenia pocitacov, co nebolo prinosom pre moju situaciu. Ak to nepojde v puppy mam este kubuntu a mohol by som urobit aj suse flash, ked je to lepsi variant na sietovu ppracu.
Ísť by to malo cez ad-hoc sieť. Vytvorenie AP nie je jednoduchá záležitosť a väčšina wifi to ani nepodporuje. Nastaviť wifi do ad-hoc siete nie je nič zložité.
Ďalej treba nastaviť maškarádu a forwardovanie ipv4, predpokladám, že stroj je pripojený cez eth0.
Potom by internet mal fungovať po nastavení brány na 192.168.1.1 (
route add default gw 192.168.1.1
) a nastavení nameserverov v/etc/resolv.conf
. Viac info v tomto návode. Upozorňujem, že toto nie je vôbec dobré ani secure riešenie. Mimochodom androidy sa cez ad-hoc vôbec nedajú pripojiť.