Alarm

Sekcia: Ostatné 20.08.2013 | 17:52
miiisa   Návštevník
ahoj,hladam isty typ alarmu.Aby som dal mienku,ze aky,tak musim najprv poskytnut info. Mamina dostala 2 porazky za posledny mesiac,chvala bohu bol vzdy dakto doma,kto bol schopny privolat zachranku(zatial sa podarilo,ale napr. dnes som mamine pre urychlenie podal telefon,aby im to povedala presne na odbornej stranke,kedze je doktorka. a aj tak sa tam vysvetlovala 5 min dakemu patlakovi,ze ma to co ma a nema teplotu a podobne sr... )a kedze,vyzera to na geneticku poruchu(aj moja babka,aj prababka umreli dost mlade na totok). chceme zabezpecit,aby sme nasu maminu mali zdravu a taktiez aj dlho-zijucu tym,ze by sme domov namotnovali ALARM,ktory by prezvonil,poslal SMS mne a mojim surodencom->popripade ujovi. nasiel som vselijake hodinky a pod. ci na ebay.com dake tie mini zariadenia so simkou atd...ale to je zlozite jej najst, kedze sa jej vtedy mota hlava,je dezorientovana a v vertikalnej polohe vracia. preto chcem zabezpecit domacnstou s dakymi "spinacmi" co by alarm spustili a nasledne nas bud prepojil ci aspon dal vediet... kedze zatial,nastastie sme boli vsetci doma... vselijake hodinky z e-bay a podobne su sice zaujimave hracky,ale nemyslim,ze to donutime mamu nosit,nabijat a podobne. preto ak viete o dacom takomto,dajte mi prosim urgentne vediet.Nemienim kvoli par stovkam prist o mamu.
    • RE: Alarm 20.08.2013 | 19:19
      Avatar alarm   Návštevník
      nechcem tu mudrovat, ale podla mna si si pomylil rubriku kam si vlozil otazku. Myslis si, ze nejaky alarm bude natolko spolahlivy a rychly, aby nedoslo (dufam, ze to nenastane) k tomu najhorsiemu. Zvlast, ked pises, ze predispozicie mate v rodine. Zacni sa zaoberat alternativnou medicinou, ked uz mate tu klasicku v rodine a vidis, ze to asi nepomaha. Predchadzat mozgovym prihodam sa da cistenim ciev, riedenim krvi, ale pozor, nie chemickymi liekmi, tie maju vela skodlivych ucinkov. Ebay ti ponukne cokolvek, ale prevenciu porazky si musis zariadit sam. Je na nete toho vela prirodneho a neskodneho , nikdy nie je neskoro zacat, zabudni na nejaky alarm a zacni odstranovat pricinu, nie riesit nasledky. Toto si asi vediet nechcel, ale ver mi, ak ide o zivot tak urobis cokolvek zmysluplne a ucinne. alarm je zabavka pre teba, ale to tvojej mame nepomoze az tak ako cakas. Pomoz jej inac... Ak sa niekomu nepozdava moja odpoved, nech to zmaze, mne to vadit nebude.
      • RE: Alarm 20.08.2013 | 22:07
        Avatar miiisa   Návštevník
        Dik za reakciu,ale ja to chcem navrh k liecbe ako poistku,ze by sa to opakovalo,kedze ani pilule nemusia byt 100%. Alternativna medicina-> studovat nieco,co studuju iny ludia cely zivot,zlepsuju sa v jednom malom okruhu ako internista,neurolog,hematolog,alergolog,atd.. mi nemoze nahradit vsetky tieto poznaky co veda a vyskum v medicine a farmacii dosiahol.

        ja som ten co veri doktorom,nie kazdemu(nie kazdy je na urovni) je aj bohuzial vela "automechanikov"(nechcem urazit,vazim kazde remeslo,ale poukazujem na studium komunistickych "kadrov") co vystudovali a teraz sa hrdia Mudr. pred menom..

        tiez verim konstrukcii mojho auta,ale predsa mam v aute haciaci pristroj,mobil,rezacku na pas,nie kvoli ,ze by som neveril... ale co ked sa to zide.

        a preto proste chcem,spravit aj daco co nezavisi len na ludoch. proste o 1. stupen viacej.Lebo co ked som mohol a nespravil som?
    • RE: Alarm 21.08.2013 | 14:02
      Avatar WlaSaTy   Návštevník
      Ahoj, síce v Tvojom príspevku nevidím žiadnu otázku, ale ajtak k tomu poviem pár slov. V niektorých mestách je dostupná služba vzdialeného monitorovania ľudí vyžadujúcich zdravotný dozor. Funguje to pomocou náramku alebo prívesku na ktorom má osoba potvrdiť signál. Teda, niečo ako keď ráno zrušíš budík. Ak to neurobíš do určitého času, tak sa automaticky vytáča záchranka ktorej centrála dozorného systému potvrdí zdravotné ťažkosti. Aktuálny stav sa samozrejme overí na mieste. Táto služba je lacnejšia ako umiestňovanie ľudí do seniorských domovov s stálym zdravotným dohľadom. Veľa krát je aj pre ľudí prijateľnejšia keďže človeka nevytrhne z kruhu svojich blízkych. A v neposlednom rade je aj prijateľnejšia keďže seniorské domovy sú preplnené. Zariadenie ktoré je dodané osobe vyžadujúcej dohľad musí byť certifikované na bezporuchovú prevádzku. Tak isto je aj zabezpečené záložné zariadenie (osobu pri poplachu prezvonia telefónom a vypočujú si od nej názor na jej stav). S daným zariadením sa obvykle dodáva v rámci služby aj nejaké to doručenie stravy, upratovanie a lekárska kontrola na mieste. Skús sa preto opýtať na MNV či také niečo neposkytujú, a či Vás môžu zaradiť do poradovníka. I keď na druhú stranu má Tvoja mamina minimálne dve osoby na ktoré sa môže obrátiť, ale z nejakého dôvodu sa nedá zabezpečiť dohľad alebo opatrovanie blízkymi osobami.

      PS: Zariadenia na dohľad osôb vyžadujúcich kontrolu stavu musia byť certifikobané, takže neziskovka čo na kolene zbúcha arduino s pípatkom v tomto prípade nepochodí. Prvá reklamácia by ju položila na lopatky, a dediči by ju položili na škripec.
      • RE: Alarm 22.08.2013 | 02:01
        Avatar miiis   Návštevník
        hej hej,tie sluzby som videl-> ale ja v tom vidim dost velky nedostatok. kedze ju nedonutim mat 24 hodin hodinky na ruke,a kedze je stae v aktivnom veku,ziadna dochodnika, si to vie davat flexibilne na ruku a dole a v tom je problem, preto som hladal daco na steny ako prepinace.totiz,mobil,ci dake hodinky. ak ich da dole ma vazny problem a to ten,ze ked sa skombinuje nahoda,ze ich nebude mat na ruke a zasa ju to nedajboze chyti,tak jednoducho nebude v stave si najst tie hodinky ci mobil napr. len v kabelke a zavolat pomoc,tieto prihody co mala,vsetky boli take,ze sa zobudia v strede noci s krutenim hlavy a jak sa posadila vracala...

        nasiel som ,ale asi kandidata: http://e-shop.jablotron.sk/index.php?detailtype=GD-04%20DAViD&idprodukty=432
        http://e-shop.jablotron.sk/index.php?detailtype=GD-04R%20DAViD&idprodukty=463
        http://e-shop.jablotron.sk/index.php?detailtype=RC-88%20OASiS&idprodukty=384
        http://e-shop.jablotron.sk/index.php?detailtype=GD-04A%20DAViD&idprodukty=440

        preto chcem,aby po byte bolo rozmiestnenych par takychto spinacov a ked ju to chyti,moze si byt ista,ze budu na mieste.. co sa pri napr. pri hodinkach po kupely,ci podobne nemusis stat...da si ich povedzme dakde v kupelke dole a medzi tym haraburdim ako kremy,sminky,kefky atd. nebude musiet byt schopna ich najst..

        pardon,ak s vyjadrujem chaoticko,ale velmi tazko sa mi rozmysla,v hlave mam kopec bordelu,neistotu v kazdej myslienke,snad to nepoznate..
        • RE: Alarm 22.08.2013 | 13:48
          Avatar WlaSaTy   Návštevník
          Pokiaľ je základný problém v tom, že to nechce, tak to prilepením hodiniek na stenu nevyriešiš. V tomto prípade sa to nedá inak riešiť ako dohovorom. Akákoľvek hranatá krabička ktorú pacient odmieta sa nedá vymeniť za loptičku ktorá poslúži rovnako. Skúste sa s ňou preto porozprávať. Vekom sa nedá argumentovať ak zdravotné problémy potvrdzujú niečo iné. Mal som doma podobné problémy.
    • RE: Alarm 22.08.2013 | 23:55
      Avatar jajááj   Návštevník
      Sú mobily, ktoré majú ALARM tlačítko - spínač; po stlačení hneď vyšle varovnú SMS na požadované číslo. Cena 30 - 40 evri
      • RE: Alarm 23.08.2013 | 00:43
        Avatar miiisa   Návštevník
        hej hej,super... lenze tu ide o daco ine. nanu ked to dojde,zobudi sa v noci,vracia a kruti sa jej hlava-> nemma sancu najst telefon... dakde v kabelke a podobne,proste preto chcem spinace po dome. + kupim este dake hodinky,ale tak ci tak,treba dat par opornych bodov,aby ked jej zasa dojde zle a nemala nasedene tie hodinky,alebo daky mob pri sebe,stlacila gombik na stene...
        • RE: Alarm 23.08.2013 | 13:25
          Avatar jajááj   Návštevník

          Tak potom tu máš toto riešenie: http://www.gsm-alarmy.sk/gsm_alarm_basic

          ---------------------------------------------------------------

          Ostatné funkcie: - Je možné spustiť poplach okamžite pomocou diaľkového ovládača. Pomocou tejto funkcie môže chorý človek alebo napríklad dieťa privolať pomoc.

          atď.....

    • RE: Alarm 24.08.2013 | 00:25
      Avatar miiisa   Návštevník
      Dakujem Vam chalani za rady,alarm objednany,zamok upraveny s emergency funkciou. tak snad uz nic takeho NIKDY nedostane a nebude sa treba stresovat. Dakujem kazdemu z Vas za radu,snad take uz,ci vobec nezazijete.. este raz,diky...