DVR kamerovy system konfiguracia

Sekcia: Konfigurácia 18.06.2014 | 17:59
Feri   Návštevník

Zdravim pani. Mam dost velky problem s konfiguraciou DVR zariadenia a routra pre pripojenie sa na zmienene DVR z internetu, konkretne cez mobilny telefon. Na routri som nastavil port forwarding na IP adresu DVR zariadenia nasledovne. Vyclenene su porty 8080 a 2000. Pre oba porty som nastavil protokoly TCP a UDP. Cize 2X port 8080 (TCP a UDP) + 2X port 2000 (TCP a UDP). Vo firewalle routra su oba porty pre DVR spristupnene. Problem je v tom, ze pri kontrole cez stranku www.canyouseeme.org su oba porty zatvorene. Nefunguje ani ping na verejnu IP adresu, cez ktoru by som sa na DVR po naslednom forwarde pripojil. Na routri som nastavil, aby akceptoval pingy z WANu, no nepomohlo. DVR by malo byt nastavene spravne:

def. gateway je IP adresa routra, nastavena je aj brana, HTTP port je 8080, server port 2000. Router neforwarduje ziadne ine porty na ziadne ine zariadenie na lokalnej sieti.

Router: d-link di-524

Poskytovatel: Antik (NAT)

DVR: H-264

DMZ: je povolene pre ip DVR

Ak mate s niecim takym skusenosti, prosim poradte ako to DVR spravne kakonfigurovat, popripade aku chybu pravdepodobne robim. S konfiguraciou takehoto zariadenia nemam skusenosti. Myslim si, ze chyba bude na strane routra, pretoze jeho firewall asi nieje ochotny prepustit ziadnu komunikaciu.

Dakujem za pomoc a rady

    • RE: DVR kamerovy system konfiguracia 18.06.2014 | 19:31
      Avatar WlaSaTy   Návštevník

      K tomu NATu máš aj verejnú IP alebo aspoň funkčnú VPN?

      • RE: DVR kamerovy system konfiguracia 19.06.2014 | 11:11
        Avatar Feri   Návštevník

        Mam verejnu IP adresu od poskytovatela Antik. Na lokalnej sieti pocuva DVR server, porty su nan presmerovane, firewall nastaveny, no aj tak z mojej IP nedostanem odozvu na ping.

        • RE: DVR kamerovy system konfiguracia 19.06.2014 | 15:03
          Avatar abc   Návštevník

          Pokiaľ ti neodpovedá na ping z vonku tak skús v prvom rade či nemáš zablokované pingovanie zo strany WAN. Podľa toho čo si ale napísal to skôr vyzerá na záležitosť routera, teda konkrétne firmware. Na jednom routeri som videl kde aktualizácia FW kompletne odstavila funkciu port forwarding spolu s DMZ.

          V každom prípade by si mal pouvažovať nad výmenou toho routera, viem presne ktorý je to model a na FW je to poznať. Pokiaľ to používaš na bežné browsovanie po webe, OK avšak pokiaľ chceš riešiť forwardovanie portov skús niečo už s podporou DD-WRT prípadne OpenWRT, kde máš podstatne viac funkcii a ten firmware je stále podporovaný a aktívne vyvíjaný.

          • RE: DVR kamerovy system konfiguracia 20.06.2014 | 09:30
            Avatar Feri   Návštevník

            Takze prva dobra sprava pre mna. IP neodpoveda z dovodu zavady na strane providera. Ked sa to da do poriadku skusim to znova. Zatial dakujem, dufam, ze tuto temu budem moct povazovat coskoro za vyriesenu