ako by som mohol zlepsit kvalitu videa v prehliadaci prosim vas, dost mi trhaju, vdakaaa...
neplynulost videa
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ako by som mohol zlepsit kvalitu videa v prehliadaci prosim vas, dost mi trhaju, vdakaaa...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Program TimeShift zálohuje hlavne jadro operačného systému a na zálohovanie užívateľských súborov je vhodné použiť iný program. Ako vhodný adept sa javí program Borg Backup. Ten je však vhodný iba pre skúsených užívateľov vzhľadom na jeho dosť nepohodlné ovládanie. Existuje však grafická nadstavba Vorta, ktorá používanie programu Borg Backup sprístupňuje aj neskúseným užívateľom.
Zdroj: Arch Linux CZ
Vy daná bola LTS verzia Trisquel linux 11 pod gesciou Free Software Foundation. Trisquel 11.0 Aramo je postavený na Ubuntu 22.04 LTS s podporou do 2027.
Zdroj: Trisquel
Spoločnosť DreamWorks zverejnila zdrojové kódy svojho renderovacieho nástroja MoonRay pod open source licenciou Apache 2.0.
Zdroj: github.com
Nokia oznámila jeden z prvých lacných smartfónov so systémom Android navrhnutých na opravu doma, čo používateľom umožňuje vymeniť batériu za menej ako päť minút v spolupráci s iFixit.
Zdroj: odkaz
Špecifická distribúcia pre staré počítače, ktorá bola na puppy linuxe. Posledná verzia je z 30.1.2023.
Legacy OS je postavený na antiX / Debian Bullseye 64 Bit a momentélne je vo vývoji aj 32bitová verzia
Zdroj: Legacy OS
Tomáš Matějíček vydal nové verzie Slax v dvoch edíciách, 15.0.1 postavený na Slackware a Slax 11.6.0 na stabilnom Debiane.
Zdroj: Slax.org
Samsung vydal odporúčania na optimalizáciu MySQL pre beh na SSD. V dokumente uvádza aj benchmarky.
Zdroj: Samsung Semiconductor
15.1.2023 bola vydaná tretia minoritná verzia MX linux 21.
Zdroj: MX Linux
Vývojári linuxovej distribúcie OpenMandriva predstavili užívateľom novú rolling-release edíciu s názvom ROME. Táto edícia OpenMandrivy má vyplniť priestor medzi stabilnou a vývojovou vetvou s častejšími aktualizáciami softvérových balíčkov.
Zdroj: LinuxExpress
Po dlhej dobe bola dnes uvoľnená nová verzia Retro Virtual Machine(2.1.0). Jedná sa o veľmi zaujímavý emulátor ZX Spectra a jeho klonov. Okrem iných noviniek, dokáže nová verzia emulovať aj Sega Master System. Okrem podpory Windows a MacOS, je Retro Virtual Machine samozrejme dostupný aj pre Linux.
Zdroj: Retro Virtual Machine
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Najprv napíš aké parametre má tvoj pc.
Ubuntu používa prostredie, ktoré má značné nároky na hardvér.
Na to aby sa ti dalo pomôcť bude treba viac informácii.
1. Aký HW máš t.j, grafika, procesor a pri grafike aký ovládač používaš
2. Trhá ti to vo všetkých prehliadačoch alebo len v niektorých lebo mne video na youtube trhá len v Opere 12.16, Firefox 31 a Opera 26 bezproblémov, k tomuto je potrebné aj vedieť aký flash má.
3. Či máš zapnutú/vypnutú HW akceleráciu videa
AMD E-350 Processor × 2, RAM 6gb, Gallium 0.4 on AMD PALM
To ale neriesi ci mas zapnutu HW akceleraciu.
Co ti vypise tot:
Aku mas grafarnu? intel alebo nvidiu, AMD?
AMD Radeon™ HD 6310 Graphics... a to glxinfo ked som zadal tak mi napisal ze to neni nainstalovane, ci cele aj s tym grepom to tam mam vpisat? :D
Grafiku má AMD nakoľko ma APU od AMD a svobodné ovládače, tento procesor a aj grafika by mali zvládať prehrávanie videa bez problémov
Natíska sa otázka či by nemal hodiť ovládače priamo od AMD alebo či nemá problém s flash v prehiadači, ale keď nenapísal čo použiva za prehliadač tak neviem aký flash používa
filmy v playeri idu jedna radost pohodka.. ale v prehliadaci trhaju.. nakolko mam iba chrome tak pouzivam ten
Takže máš pepperflashplugin ale pre istotu skús dať do terminálu sudo dpkg -l | grep flash že čo ti vyhodí (-l je malé L)
11.2.202.335ubuntu0.13.04.1 amd64 Adobe Flash Player plugin installer, vobec neviem co to ale znamena :D
Podľa toho ty nemáš pepperflash plugin čo je flashplugin pre chrome, ďaľšia vec máš chrome alebo chromium?
Máš len flash plugin priamo od Adobe, skús nainštalovať firefox a tam vyskúšaj spustiť video. Ak by to aj tak trhalo skús ešte nainštalovať pepperflashplugin-nonfree pomocou tohoto príkazu sudo apt-get install pepperflashplugin-nonfree
No ja po zadaní toho príkazu mi v termináli vypíše :
ii flashplugin-nonfree 1:3.6 amd64 Adobe Flash Player - browser plugin
ii pepperflashplugin-nonfree 1.7 amd64 Pepper Flash Player - browser plugin
Prvý je flashplugin priamo od Adobe používaho stará opera a iceweasel/firefox a druhý je flashplugin od googla ktorý využíva u mňa nová opera a tento by mal využívať aj chromea podľa všetkého aj chromium
</div><div>E: Balík „pepperflashplugin-nonfree“ nemá kandidáta na inštaláciu</div>
Mám taký pocit, že nemáš stiahnuté aktualizácie a ani nainštalované ubuntu-extras, takže otvoriť terminál a zadávať (copy&paste): → Predpokladám, že máš nainštalované Ubuntu
potom povoliť zdroje Canonical Partner ak si to ešte neurobil:znovu načítať zdroje
Podľa typu prehliadača potom nainštaluj flashplugin-installer (pre Firefox). Obyčajne je tento automaticky nainštalovaný, aspoň ja som tento nikdy po inštalácii nemusel doinštalovať. Aj po inštalácii Google Chrome by sa malo automaticky všetko doinštalovať.
Po doinštalovaní ubuntu-extras vyskúšaj internetové videá
spravil som.... vo firefoxe uplna sekanica ale ten nepouzivam takze mi to je jedno.. a v chrome to ide skoro plynule
Google Chrome má integrovaný flash v sebe, čiže už netreba inštalovať žiadny. Ak videá sekajú, tak by som videl problém v ovládači grafickej karty. Pozri v dodatočných ovládačoch, či systém nejaké neponúka, ak máš teraz nainštalovaný slobodný ovládač. pepperflashplugin-nonfree je potrebné nainštalovať pre Chromium ale pre Chrome nie.
skusim tie ovladace ceknut.. a pepperflash mi nejde stale nahodit