Ahojte, chcel by som sa opýtať ktorý linux by ste mi odporučili na hranie hier. Jedná sa o klasické Windowsácke hry atd atd..
Linux - hranie hier
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ahojte, chcel by som sa opýtať ktorý linux by ste mi odporučili na hranie hier. Jedná sa o klasické Windowsácke hry atd atd..
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Program TimeShift zálohuje hlavne jadro operačného systému a na zálohovanie užívateľských súborov je vhodné použiť iný program. Ako vhodný adept sa javí program Borg Backup. Ten je však vhodný iba pre skúsených užívateľov vzhľadom na jeho dosť nepohodlné ovládanie. Existuje však grafická nadstavba Vorta, ktorá používanie programu Borg Backup sprístupňuje aj neskúseným užívateľom.
Zdroj: Arch Linux CZ
Vy daná bola LTS verzia Trisquel linux 11 pod gesciou Free Software Foundation. Trisquel 11.0 Aramo je postavený na Ubuntu 22.04 LTS s podporou do 2027.
Zdroj: Trisquel
Spoločnosť DreamWorks zverejnila zdrojové kódy svojho renderovacieho nástroja MoonRay pod open source licenciou Apache 2.0.
Zdroj: github.com
Nokia oznámila jeden z prvých lacných smartfónov so systémom Android navrhnutých na opravu doma, čo používateľom umožňuje vymeniť batériu za menej ako päť minút v spolupráci s iFixit.
Zdroj: odkaz
Špecifická distribúcia pre staré počítače, ktorá bola na puppy linuxe. Posledná verzia je z 30.1.2023.
Legacy OS je postavený na antiX / Debian Bullseye 64 Bit a momentélne je vo vývoji aj 32bitová verzia
Zdroj: Legacy OS
Tomáš Matějíček vydal nové verzie Slax v dvoch edíciách, 15.0.1 postavený na Slackware a Slax 11.6.0 na stabilnom Debiane.
Zdroj: Slax.org
Samsung vydal odporúčania na optimalizáciu MySQL pre beh na SSD. V dokumente uvádza aj benchmarky.
Zdroj: Samsung Semiconductor
15.1.2023 bola vydaná tretia minoritná verzia MX linux 21.
Zdroj: MX Linux
Vývojári linuxovej distribúcie OpenMandriva predstavili užívateľom novú rolling-release edíciu s názvom ROME. Táto edícia OpenMandrivy má vyplniť priestor medzi stabilnou a vývojovou vetvou s častejšími aktualizáciami softvérových balíčkov.
Zdroj: LinuxExpress
Po dlhej dobe bola dnes uvoľnená nová verzia Retro Virtual Machine(2.1.0). Jedná sa o veľmi zaujímavý emulátor ZX Spectra a jeho klonov. Okrem iných noviniek, dokáže nová verzia emulovať aj Sega Master System. Okrem podpory Windows a MacOS, je Retro Virtual Machine samozrejme dostupný aj pre Linux.
Zdroj: Retro Virtual Machine
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
skor sa pozri na wine, ak chces hrat winodowsacke hry. ale bude to bieda a utrpenie. pripadne si pozri na steam-e hry pre linux.
Takže si myslíš že linux je na hranie hier zlá voľba ??
to som nenapisal. pisal som ze rozbehnut hry nativne pre windows pod linuxom s wine bude bieda. hry priamo pre linux su v pohode. aj na linuxe sa da hrat. dalsou alternativou je hracia konzola.
Čo máš na mysli pod klasickými hrami ? Solitaire, spider, míny ... ? Ak áno, tak aj na linuxe existujú tieto hry. Neviem síce či sú graficky až tak premakané, ale fungujú a môžeš ich jednoducho nainštalovať.
Čo máš na mysli pod klasickými hrami ? Solitaire, spider, míny ... ? Ak áno, tak aj na linuxe existujú tieto hry. Neviem síce či sú graficky až tak premakané, ale fungujú a môžeš ich jednoducho nainštalovať.
Ospravedlnujem sa za duplikát, ale vyhodilo mi to nejakú chybu :/
Ak chces hrat tak si najprv pozri na www.winehq.com ci ta hra je spustitelna cez wine alebo ma nativnu linux verziu. Na linux je uz vyse 1300 hier a aj dost AAA cize zahrat sa da, taktiez aj MMO hry sa daju hrat v pohode.
No na wineHQ byvaju vacsinou testovane hry na Ubuntu,Archlinux pripadne Linux Mint, mam taky pocit.
Na steame byvaju poziadavky smerovane na Ubuntu, ale netvrdim, ze to musi byt ubuntu, no niecoho sa musia chytit.
Ja som rozchodil WoW335-stabilne,434-stabilne,FarCry3(dx9)-stabilne(+-),FarCry2-stabilne,Spore-stabilne,CS1.6-stabilne, malo by ist aj CS:GO, no mne nejak neslo.
Celkovo sa ale uz nehravam a hral som len to co som pomerne poznal. Dx9 hry idu vo vacsine pripadov pomerne bezproblemov(si myslim).
Na wineHQ je patch CSMT, co pri niektorych hrach rapidne zdviha fps(ale nie vzdy). Pri WoW to zdvihlo na 2-nasobok.
Na steame mam TeamFortress2-je zadarmo a pre linux, takze taka odreagovavacia strielanica.(CS:GO(pre linux) aj Metro2033 a tie ostatne metra, ale uz za prachy), a tak...videl som tam nejaky war thunder, dotu...
CS:GO uz ide nativne na linuxe :)
Ved to tam mam. No hore pri wine je to koli instalacii s crackom.
Co si predstavujes pod klasickymi hrami? Pokial mas na mysli Baldur's Gate a podobne, tie bezia na akejkolvek distribucii v pohodicke. Pokial si menej narocny a pod klasickymi hrami si predsavujes hry typu miny - tie mas predinstalovane v kazdom DE.
Ak máš tie hry od steamu, tak sa pozri na ich distro http://store.steampowered.com/steamos
A pokiaľ ich máč kupované na torrentoch, tak sú úž zavírené a linux ti v tomto nepomôže.