Prehladanie vsetkych suborov v zlozke a vyparsovanie vsetkeho medzi dvoma slovami

Sekcia: Ostatné 01.03 | 15:13
Avatar partell   Návštevník

Zdravim vas.

Chcel by som vas poprosit o pomoc. Skusal som uz rozne ale regularne vyrazy su proste moja slabina.

Snazim sa dopracovat ku scriptu alebo resp pouzitiu par prikazov, ktore by dokazali prehladac celu zlozku a zo vsetkych .php a .html .tpl suborov vytiahnut vsetky slova ktore su ohranicene tr(' a ') realne pouzitie je $string = tr( 'Nejake slovo' ) . $premenna . tr( 'Obal' ); atd atd atd a je potrebujem odtial dostat na kazdom riadku zvlast vsetky slova/vety ktore su tu tr( 'Nejake slovo' ) tj

Nejake slovo
Obal

-- cize prejst vsetky subory ktore su v zlozke a podzlozkach ( rekurzivne ) najst v nich text ktory je obaleny danymi slovami a vypisat ich riadok po riadku ( vsetky pod seba )

Ak mi viete niekto pomoct bol by som velmi vdacny.. googlil som uz grep words betwen tags .. etc skusal som grep,sed,egrep,awk

ale proste regularny vyrazy su natolko mnoja slabost ze sa neviem pohnut

dakujem za odpovede

    • RE: Prehladanie vsetkych suborov v zlozke a vyparsovanie vsetkeho medzi dvoma slovami 01.03 | 17:36
      Avatar wamba   Návštevník

      buď použít nějaký skriptovací jazyk, nebo by to mohl umět ack, někde jako ack-grep. něco jako

      ack "tr[(] '([^']*)' [)]" -r -h --noheading --output '$1' --html --php --smarty
      
      • RE: Prehladanie vsetkych suborov v zlozke a vyparsovanie vsetkeho medzi dvoma slovami 01.03 | 18:44
        Avatar partell   Návštevník

        Dakujem velmi pekne toto je presne ono a pomohlo to presne tak ako som potreboval.