Ahoj potreboval by som poradiť. Nebudem chodiť okolo omáčky. Pracujem v konzole.
Príkaz
scanf("%d",&a);
Po spustení
./program
zadávam vstupne parametre a je potrebujem aby boli hrube
Napríklad
70
Toto zatiaľ mam
A potrebujem
70
Takže nejak obohatiť ten scanf ? Nepýtajte sa ma prečo tam to ma byť :)
Tak toto so scanf nijako nesúvisí, pretože scanf iba číta znaky na vstupe. Pokiaľ chceš, aby boli vstupujúce znaky bold (tučným), musíš nejako v konzole zmeniť pred použitím funkcie scanf font na bold a po ukončení to zasa vrátiť naspäť. Ako to urobiť, takto od stola neviem ale skús pohľadať spôsoby manipulácie s fontami v konzole.
http://matej.sustr.sk/publ/articles/escape-farbicky/escape-farbicky.html
Tak toto je veľmi dobrý a hlavne užitočný odkaz. Niekedy v minulosti som o escape sekvenciách počul, len akosi som na to pozabudol. Dík za pripomienku.
tak to veľmi pekne ďakujem už to len stačí pochopiť. :)
Čo na tom potrebuješ pochopiť?
táto časť nastavuje pred použitím príkazu scanf pomocou escape sekvencie tučné písmo v konzole
tu je použitie samotného príkazu scanf
a tu je nastavenie písma v konzole na obyčajné pomocou escape príkazu
a ten zvyšok kódu sú len kontroly a výpis toho, čo bolo zadané.
toto čo som potreboval
ďakujem toto som si nechal a tomu chápem len nechápem/nepoznám príkaz fflush(stdout);fflush ti reflešne (znova načíta) terminál, aby sa zmeny prejavili a určite si tam daj príkaz aj na prepnutie do pôvodného stavu, pretože inak bude ten terminál stále písať tučným, aj keď už to nebudeš chcieť. Takže nastaviť tučné, vykonať scanf a zrušiť nastavenie tučného, ten fflush tam potrebuješ obidvakrát.
OK, ďakujem