Používam Lubuntu 14.04.5 LTS 32-bit. Aplikácia HardInfo 0.5.1, ktorú som používal niekoľko rokov, dokázala zobraziť takéto údaje o batérii v laptope (ale aj v netbooku):
State : charged (load: 0 mA)
Capacity : 4221 mAh / 4400 mAh (95,93%)
Battery Technology : rechargeable (LiON)
Model Number : F50IXX
Serial Number : 00001
Toto však fungovalo len do verzie linuxového jadra 3.13.0-88.
Pri vyššej verzii jadra (bez ohľadu na to, či je to 32-bitový alebo 64-bitový OS) už len vypisuje: "No batteries found on this system". Pri novom spustení Linuxu s jadrom 3.13.0-88 to znovu fungovalo. Pokúšal som sa nájsť nejaký konfiguračný súbor, aby som zobrazovanie tých údajov o batérii mal aj pri vyššej verzii jadra, ale nepochodil som.
Vie niekto ako by sa to dalo nastaviť? Existuje aplikácia, ktorá by dokázala nejakým spôsobom zobrazovať tie údaje o batérii (nestačí mi len kapacita, chcem vedieť aj nabíjací a vybíjací prúd)?
Informácie o batérii ti poskytne akákoľvek batériová ikonka vedľa hodín. Ak to nechceš riešiť cez niečo jednoduché a grafické, tak sa pozri čo máš v
/sys/class/power_supply/
.Ten program hardinfo som skúsil, no neoslovil ma. Vyzerá ako klon zobrazovača informácií z MAC OS X, ale nie je moc udržiavaný. Nezobrazil mi info o USB, Senzoroch, baterke. Zvyšok som nepozeral, a dal som ho preč. Ak sa pýtaš presne na tento program, tak sa pozri na ich domovskú stránku.
... obyčajný indikátor baterky - ten som tam mal vždy (niekedy aj na inom mieste - ale to je mimo tému), mňa však zaujíma nabíjací a vybíjací prúd baterky (uvádzam to - nečítal si do konca) ...
...
Ináč máš pravdu - ten program nie je bohvie čo, lenže do verzie linuxového jadra 3.13.0-88 dokáže indikovať v podstate všetky údaje o batérii. Senzory a USB zariadenia nedeteguje však ani pri tomto jadre.
ja presne ako si napísal používam ( na zobrezenie vsetkych info )
alebo namiesto uevent zvolim current_now (pre aktuálny nabíjací prúd)
Srdečná vďaka - TÉMA JE VYRIEŠENÁ!
Len doplním. Cestu /sys/class/power_supply/ používa ten program v poslednej verzii, ale až z januára 2016 na githube. To sa Ti samé do Ubuntu 14.04 nedostane keďže Ubuntu sa aj vo verzii 16.04 spolieha na opustenú stránku projektu z sourceforge/berlios. Môžeš to nareportovať do Ubuntu, možno ten balík zaktualizujú.
PS: Alebo môžeš použiť napríklad
acpitool -B
ak sa ti nechce ručne dolovať to info z sysfs.Pre adminov: Téma je vyriešená!
Pre adminov: Téma je vyriešená!