Ahojte prosím vás poradili by ste mi niekto polopatisticky ako tento wifi adaptér zfunkčniť v Linuxe Mint 18.2 Sonya ? Ďakujem :o)
TP-LINK TL-WN822N v Linux Mint 18.2 Sonya
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ahojte prosím vás poradili by ste mi niekto polopatisticky ako tento wifi adaptér zfunkčniť v Linuxe Mint 18.2 Sonya ? Ďakujem :o)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
ešte doplním že je to verzia 4
Ahoj, používal som túto wifinu, ale už si nespomeniem pod ktorým distrom. Mala by používať chipset Realtek a modul 8192eu. Mám to na disku, viem ti to hodiť zabalené na mail, má to cca 10 MB.
Ďakujem, napíšem vám e-mail
Oki poslal som mail :)
Len doplním že už to vďaka Pavlovi frčí:)
Ak by s týmto mal niekto iný problém, bolo by vhodné nenehať si riešenie pre seba.
Pripojila si ten stroj na internet cez iné rozhranie (napr. kábel), spustila sudo software-properties-gtk (alebo -kde) a v záložke doplnkové ovládače si zaklikla aby sa nainštaloval ovládač pre tú WiFi kartu?
elementaryos.stackexchange.com/questions/8882/how-to-install-drivers-for-tp-link-wn822n-v4-wireless-usb-adapter - podľa tohoto postupu som šla, pc bol pripojený k routeru káblom, potom som ešte dala
makesudo make install
sudo modprobe 8192eu a po reštarte to šlo. Zaujímavé že pod linuxom mi ten adaptér občas bliká na zeleno, ale pod linuxom ani raz neblikne, akoby nefungoval ale funguje Snáď som nič nezabudla. Nič som nezaklikávala atď., som linuxové bábätko takže sama som poriadne nevedela čo robím :-D Nemám vôbec čas sa tejto oblasti venovať takže postupy vždy gúglim prípadne sa takto poradím, začo som vám vďačná a prajem vydarený 2018 všetkým nakúkajúcim .-)
ja moták, nedala som správny link, šla som podľa tohto
https://askubuntu.com/questions/871941/trouble-installing-tp-link-tl-wn821n-v5-on-16-04?newreg=f0dfe4536d244c22a0c42d3c39015190 aj keď tam píšu nie pre 822N ale 821ešte jedna oprava :-D adaptér bliká/svieti pod windowsom , pod linuxom vôbec nesvieti, ale ide ok
Ovládač pre USB karty RTL 8192 je r8192u_usb, ale asi trochu mešká. Nuž, ak to s ním nešlo, tak máš až moc novú revíziu tej anténky. Občas, po upgrade jadra to budeš musieť zopakovať.
ten môj je rtl8192eu
Inak ten adaptér je super :) tam kde som na notebooku chytala wifi len na jednu paličku mi ten adaptér dáva 4-5
Tie paličky neznamenajú nič. Dôležitá je stabilita, rýchlosť a odozva pripojenia. Mal som WiFi moduly ktoré ukazovali plný signál, a nechytili sa tam kde sa chytili iné čo mali len jednu paličku. Mal som aj bezanténkové moduly ktoré fungovali lepšie ako tie s anténkou.
Inak ovládače majú pred začlenením do jadra dosť bujarý život. Vznikajú, spájajú sa s podobnými ovládačmi, oddeľujú sa a zanikajú.
Vďaka za info. Iný wifi adaptér som nemala tak ani nemám s čím porovnávať ale ide to s ním všetko rovnako ako cez kábel, videá a pod., nevidím rozdiel
Mám rovnakú wifinu a šla dobre v Linuxe, aj blikala :) Teraz idem cez kábel takže si to už presne nepamätám.
Ahojte, ja mám stejný problém. Mám adaptér TL-WN823N / V2 A tiež by som potreboval nainštalovať driver. Problém u mňa je, že neviem anglicky a Linux mám len od včera. Neviem z Linuxom vôbec robiť. Keby mi niekto po Lopate vysvetlil v slovenčine, ako nainštalujem ten Driver a kde ho zoberiem? Moc ďakujem
Akú používaš distribúciu?
Neviem čo je distribúcia. Nevyznám sa v PC. A Linux mám 2 dni. Vôbec sním neviem robiť. Prosím bližšie mi to popísať. Moc pekne ďakujem
Distribúcia = rozumej linuxový operačný systém, čiže názov toho, čo si si nainštaloval. Ak presne nevieš, tak otvor Terminál a tam zadaj príkaz (skopíruj do terminálu)
a stlač ENTER
Linuxová distribuce
Distributor ID: LinuxMint Description: Linux Mint 18.3 Sylvia Release: 18.3 Codename: sylvia Ďakuem
WiFi je TL-WN823N / V2, vravíš? Stroje sa nezvyknú riadiť nápisom na krabičke, stroje si v časoch Plug and Play povedia kto a čo sú.
Skús pozrieť čo je to za karta príkazom
lsusb
, či už náhodou nie je načítaný ovládačlsmod
či je nastavená krajina pre WiFi kvôli regulácii výkonu a povoleným kanálomiw reg get
a či už nie je sieťové rozhranie nahodenéip a s
a či nie je zakázané používanie rádia nejakým tlačítkom s lietadielkom< code>rfkill list</code>.Keď to budeš sem písať, tak vyber štýl kód nech je to čitateľné.No tak z toho som jeleň. Vôbec sa nerozumiem tomu, čo mi to vypísalo. Kopírujem to nižššie.... Na tú wifi riadne zadám heslo a začne pripojovať, po chvíľke napíše: Nepripojené. Preto si myslím, že asi ovládač potrebujem...?
Čiže máš načítaný ovládač rtl8xxxu ktorý ti vytvoril sieťové rozhranie wlx98ded005bc0a ktoré nemá nastavenú krajinu určujúcu aké kanály a s akým výkonom sa môžu používať. To môžze robiť problém keďže dosť kariet môže odmietnuť pracovať ak to nie je korektne nastavené. Odporúčam pozrieť sa do súboru /etc/default/crda.
Mimochodom, ten posledný príkaz mal byť rfkill list. To code okolo toho to malo len zvýrazniť na ružovučko ako príkaz. Priplietla sa mi do toh omedzera, a jak som pozeral DVDčko, tak som ju pod filmom nevidel.
Takže, aký problém máš s pripojením sa na WiFi, nepripojíš sa na tvoj router, alebo do baru o dve ulice ďalej, či nemáš heslo na susedovu WiFi?
PS: A kedy si vymenil tú grafiku SiS za ATI Radeon a ako je možné že na tej doske vyrástol TPM čip?
Toto je ženino PC, mala tam WIn XP 64 bit a ja som jej tam dal Linux a teraz sa na internet dostane len cez kábel a ja mám z toho zle. + je, že ide cez to horinon go pozerať. Ale musím jej to vrátiť jak to mala, inak zomriem v krátkej dobe. Preto chcem spojazdniť svoje vlastné PC čo som si kúpil. Inak aj ten jej stroj je starý. Kúpený spod ruky. .....Nepripojím sa na svoj router a heslo je správne. Ja som si stiahol nejaký ovládač z TP-Link, ale neni tam exe súbor. Tak neviem to inštalovať. To sa v Linuxe inštaluje aj bez exe súboru? Z toho som vykolajený. Moc ti ďakujem za pomoc
Nepripojím sa a heslo je správne. Neštartuje mi auto a kľúče mám.
Tomu nerozumiem
K tomu čo som ti hovoril o tom súbore s krajinou ešte pridám jednu drobnosť. To s tou vypnutou kartou by bolo vidno v tom príkaze ktorého výstup si sem nedal. Mne je jedno či s tým niečo chceš, alebo či tam dáš manželke naspäť XP.
PS: Keď máš pokazené auto, tak nepresný popis chyby nevadí. Ajtak to odvezieš do servisu.
neodvezie auto do servisu. Budem to robiť dovtedy až to opravím. Aspoň 35 rokov tak robím... v servise nikdy nič neopravili.
Tak potom, načo čakáš?
Som myslel, že sem píšu ľudia čo hľadajú odpovede-pomoc a ľudia čo vedia poradiť. No mýlil som sa zrejme. Myslím tým u teba. Radšej si kúp lopatku a hraj sa v pieskovisku. Bude to plodnejšie. Ďakujem
To bolo myslené tak, že vo výpise po zadaní príkazu:
by bolo vidno či neni ta wifi karta blokovaná ...