mám otázku, dá sa nainštalovať Brave browser do Linuxu MX? Začal som ho používať v mobile s androidom a som extrémne spokojný...
Brave brovser
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
mám otázku, dá sa nainštalovať Brave browser do Linuxu MX? Začal som ho používať v mobile s androidom a som extrémne spokojný...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Po roku od vydania verzie 1.1 grafického editoru Inkscape vychádza verzia 1.2. V novej verzii nájdeme medzi inými novinkami napríklad redizajnovaný dialóg exportu s možnosťou exportovať viacej objektov súčasne, import SVG z online zdrojov (napríklad OpenClipart), alebo obtekanie textu okolo objektov. Podrobný zoznam noviniek s množstvom animácií je v poznámkach k vydaniu.
Zdroj: inkscape.org
Unixový shell ZSH bol vydaný vo verzii 5.9. Zoznam nekompatibilných zmien a vylepšení je zverejnený v poznámkach k vydaniu.
Zdroj: zsh.sourceforge.io
Bola vydaná verzia 1.38 správcu pripojenia NetworkManager. Novinkou v tejto verzii je napríklad podpora automatického výberu voľného kanálu pre WiFi. Podrobnejší zoznam zoznam je zverejnený v blogu.
Zdroj: networkmanager.dev
Knižnica OpenJPEG 2.5 pridáva podporu dekódovania "High Throughput JPEG 2000 Decoding" blokov, čo je systém kódovania zameraný na optimalizáciu výkonu pri minimálnom znížení kvality. Dekódovanie je v priemere 10x rýchlejšie pre strednú kompresiu, alebo 30x rýchlejšie pre bezstratovú kompresiu. V tejto verzii nájdeme aj ďalšie novinky a opravy. Podrobný zoznam je v changelogu.
Zdroj: github.com
POSIX kompatibilná implementácia AWK v programovacom jazyku go podporuje natívne formát súboru CSV a TSV. Na novú funkcionalitu upozzornil Ben Hoyt.
Zdroj: benhoyt.com
Bol vydaný Open 3D Engine vo verzii 22.05. Základom tohto herného enginu je Amazon Lumberyard. Open 3D Engine je šírený pod licenciou Apache 2.0.
Zdroj: phoronix.com
Spoločnosť Google vydala verziu 3 multiplatformového grafického frameworku Flutter. Podpora Linuxu a Mac OS bola v tejto verzii vylepšená a je považovaná za stabilnú. Podrobnejší zoznam zmien je zverejnený v samostatnom článku.
Zdroj: medium.com
Spoločnosť NVIDIA vydala linuxový ovládač pre grafické karty rady Turing a vyššie ako open source pod duálnou licenciou MIT / GPL. NVIDIA naďalej dodáva userspace časť (knižnice OpenGL / Vulkan / OpenCL / CUDA) ako uzavretý softvér.
Zdroj: github.com
Spoločnosť MIPS predstavila procesory eVocore P8700 a I8500 s inštrukčnou sadou RISC-V. Podľa spoločnosti dosahujú procesory najlepšiu efektivitu vo svojej triede. Dostupné by mali byť vo 4 kvartáli 2022. Viac informácií je dostupných na stránke produktu.
Zdroj: mips.com
Spoločnosť AMD predstavila nové grafické karty série RX 6000 - RX 6650 XT, RX 6750 XT a RX 6950 XT. Predstavenie je dostupné na youtube.
Zdroj: amd.com
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Podľa wikipédie ten browser podporuje aj Linux, takže áno. Ale obávam sa že s blokovaním sledovania a reklám to má ten prehliadač pomýlené. Oni tie reklamy vymenili za svoje, a so sledovaním užívateľov si tiež mastia vlastnú kapsu:
In June 2018, Brave released a pay-to-surf testing version of the browser. This version of Brave is preloaded with approximately 250 ads, and sends a detailed log of the user's browsing activity to Brave for the short-term purpose of testing this functionality. Brave announced that expanded trials will follow.[14] Later that month, Brave added support for Tor in its desktop browser's private browsing mode.[15]
mne to na mobile zobrazuje namiesto reklamy iba prazdne miesto.... nie su tam nijeke reklamy... Skusal si to uz na vlasnej kozi, ze tak pises?
Nie, kozu nechovám a tak na rožnom statku neskúšam internet.
Ale vychádzal som z dostupných informácií. Ak si si na ten link z wikipédie neklikol, tak si asi ani neklikol na domovskú stránku toho prehliadača kde máš link na download aj pre Linux. A na ňom je info ako si pridať repozitáre pre Ubuntu, Mint, RHEL/CentOS, Fedoru a aj build zo zdrojákov. Vypracujem ti inštalačný manuál aj s obrázkami a šípkami kam kliknúť?
Skúsil si toto?
Co tak pouzit google (ak na to mas). pekne popisane. Pouzi tam instalaciu pre Ubuntu.
ako je na tom brave so synchronizáciou medzi jednotlivými strojmi a s mobilnou verziou ?
ma nejakého aspoň decentného správcu hesiel (so synchronizáciou) ?
vie niekto ??
na ich stránke k tomu vela nie je a na forach som nasiel len príspevky zo septembra, kde sync s mobilnou verziou bol iba v beta verzii prehliadaca
Skus a potom napis blog.