čaute. Preinštaloval som win 10 na ubuntu (je ako jediný OS v PC) a mám takýto problém. Ked dám vyhľadať domácu wifi sieť , tak mi ju bud vôbec nenájde (čo je v 99% prípade) alebo mi ju na chvíľu ukáže a ked sa chcem pripojiť, tak ma nepripojí. nenájde mi ani susedové wifiny. Skúšal som gugliť, čítať fora, pozerať videa, ale k ničomu som sa nedopátral. za každú radu budem vdačný.dakujem
nenájdena domáca wifi sieť
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
máš otestované že HW je v poriadku ? napr. cez iné live cd/usb nejakého iného linuxu ?
ovládače máš nahodené nejaké ? pozeral si položku uzatvorené ovládače v ubuntu
kedže neposmínaš o akú wifi ide ani o aky pc ide tak ti ťažko niekto pomože
takže pre info. wifi mi najde, ale iba ked sedim meter od routra, aj to len jednu paličku. na druhom ntb mam signal plny aj v najvzdialenejšom mieste v byte. existuje teda nejaky prikaz na zvyšenie intenzity signalu?
nie ale existujú plnohodnotne funkčné ovládače a polofunkčné
ak je to nejaká špeci wifina jej podpora v jadre moze byť len základná, ale ako to hovorieva wlasaty, vešteckú guľu nemáme takže môžme len hádať kde je problém
@tomáš - bez podstatných informácií o HW Ti zrejeme nikto neporadí. Neuviedol si ani len tie najzákladnejšie údaje.
Veľmi dobrý výpis o HW vypíše príkaz
inxi ale nie je štandardne nainštalovaný v Ubuntu, ak máš teda možnosť, pripoj PC káblom k internetu (keď nejde Wifi) a príkazom sudo apt-get install inxi ho nainštaluješ. Alebo aj príkaz
poskytne dostatočné info + doplniť verziu Ubuntu.
Ak si dobre spomínam jedna wifina mi robila presne toto isté, keď som spustil Ubuntu ako live tak som videl sieť a pripojil som sa ale keď som distro nahodil, už som sa nevedel pripojiť. Vyriešil som to inou externou wifinou na ktorú som dostal tip od Wlasateho a odvtedy mám kľud,,,