Dobrý deň veľa zdravia želá Laco mrkvička!Jeden problém je že nemôžem si dať na plochu fotku z Tapiet-predtým som klikol pravým tl.myši a vybral z ponuky nastaviť na pracovnú plochu,ale teraz tam tu ponuku nemám! Druhý problém-pri každom prihlásení chcem byť napojený na svoje Wi-Fi,ale teraz ma odkáže vždy na 8 WiFín v okolí a musím sa sám prihlásiť-nedá sa to z automatizovať že po zapnutí budem automaticky zapojený? a Tretí problém mám s programami po spustení-Automaticky by som chcel Mozilu a rádio-ale tá kolonka kde sa to pridáva má asi iné pomenovanie-a keď sa má pýta na "cestu"tak neviem čo napísať/To bolo u Linux mintu 17-tky.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ahoj Laci
Klikneš pravým myšítkom a zobrazí sa "Set as wallpaper" - potvrdíš a máš to na ploche.
Pri prihlasovaní je treba zakliknúť voľbu "Prihlasovať automaticky" alebo nejako podobne.
Zadaj do terminálu
whereis mozilla
a vyhodí niečo ako "/usr/lib/mozilla" a to napíšeš ako cestu
Čo bolo, bolo. Terazky si MX Laco2
" "Set as wallpaper" - potvrdíš a máš to na ploche. !tak som to robil v Minte-u MX taký riadok není!!
Môžem ťa ubezpečiť, že u MX taký riadok je páč ho mám nainštalovaný!!!!!! Obrázok je v prílohe!!!!!!
Máš pravdu ja som klikol mimo obrázok tak mi ten príkaz chýbal-díky.
Pisem z tabletu lebo dovolenkujem a nemam komp po ruke, takze tie programy spustane pri starte si musis pridat, tusim je to v Sedenia (nie som si isty presnym nazvom). Prikazy na jednotlive programy si vies zistit aj cez menu editor.
V sedení je to zaškrtnuté-ale nespúšťa to-nie všetko čo je novšie je fajn-v starom linuxe som označil prehliadač a automaticky po štarte naskočil..ja viem je to prkotina-kliknem a načíta ho..
V tom máš pravdu, že novšie nemusí byť lepšie, avšak tu ide skôr o to, že máš iný linux a tam je to urobené ináč. Žiadna tragédia, iba musíš objaviť, ako sa to v novom linuxe robí. Ja mám Manjaro linux s XFCE a nastavenie pozadia tiež viem urobiť tak, že otvorím obrázok, ktorý chcem použiť, kliknem pravým tlačidlom myši a vyberiem Set as Wallpaper. U teba to bude rovnaké, podmienkou, aby sa tam ta položka zjavila, je najskôr ten obrázok otvoriť.
Ten Firefox sa Ti nespúšťa, pretože v tom nastavení máš nejakú chybu. Keďže nemám MX Linux, neviem ti to pozrieť ako to má byť správne.
laco2: Podľa toho, čo tu čítam by bol pre teba lepší predsa len Linux Mint 19.2 MATE. Ja ho používam iba z pohodlnosti, ale pre bežnejšieho užívateľa je predsa len lepší Mint.
MX Linux je predsa len pre skúsenejšieho používateľa.
Dík za radu ale už sa nechcem vraciať-je to predsa cca 20hod štelovania od Firefoxu cez Libbre Office..heslá,prihlásenia,rádio...záložky...
Áno chápem.
V Minte stačí pri inšt. zvoliť slovenčinu a už ju máš všade ... vlastne aj MX by to malo byť tak, čo si si to nainštaloval v angličtine ? Thunderbirda používaš ?
XFCE je tiež predsa len iná filozofia ovládania. MATE alias. pokračovanie GNOME2 sa viac podobá na windows ovladánie.
Záložky si si mohol z Firefoxu exportovať, ja tak mám jeden bookmarks.html ktorý používam všade.
Pozrel som na ten thunderbird-je to pre mňa zbytočne a komplikované,mám 67rokov PC používam len na diskusiu-písanie-tabulky..
Thunderbirt je email klient, poštu máš potom uloženú lokálne na PC, keby si ho používal, tam treba tiež doinštalovať slovenčinu.
67 rokov ? Pekné, tiež už nemám dvadsať.
Tých pár emailov mi za tu námahu nestojí-mne by to trvalo dve hodiny práce..minule som bol prekvapený že Windovsácky časopis tuším PC revue odporúčal nainštalovať si na kľúč Linux" Minie"??-pekné od konkurencie.
Som "nesmelý ale učím sa"!Napríklad-v MX som v Calku nemal riadok s ležatým W-na sčítanie v tabuľke 5-10 čísle spolu,ani riadok čo vypisuješ do bunky-nedalo sa opravovať-riešenie-zapol som si starý počítač so 17tkou a podľa neho som nastavil aj svoj Libre Office Calk..tak sa borím s problémami-ja sa naučím len to dlho trvá...
Mozes si kopirovat nastavenia (uzivatela) z povodneho systemu do noveho. V linuxe sa to da lahko.
Ta ikona súčtu tam je (ležaté W). iba na inom mieste. Ja to mám na štvrtom riadku zhora naľavo od príkazového riadku medzi ikonami "fx" a "=". To vôbec nesúvisí s MX linuxom, pretože to je program Libreoffice Calc.
No a práve ten 4-tý riadok mi tam chýbal-mám ho takisto ako ty,ja robím iba jednoduché úkony,písanie,tabuľky takže v Officce tápem.
Lenže toto nie je ovplyvnené distribúciu si myslím, skôr verziou Libreoffice,,,
Hmm pozerám, že to tu je (Mint MATE).