Ahojte, chcel by som sa Vás opýtať, ak by ste boli taký dobrý, že by ste mi pomohli..
hostname -I môjho serveru je 192.168.100.7
Ale moja IP internetu je 85.24*.**...
Po otvorení hostname serveru ip (192.168.100.7) vybehne Apache uvodna stranka s basic webstrankou normálne,
Ale po zadaní IP internetu (85.248.44***...) - Tento web je nedostupný.
Na začiatku pri inštalačii serveru som nevyplnil proxy, lebo aj vy ste to preskočili, môže to byť tým?
Pri nastavení Apache configu - ServerName má byť IP internetu alebo hostname -I ?
Mám aj údaje od routru, asi by to bolo treba nastaviť cez to, + neviem či som dobre nastavil ServerName v configu,
IP adresu mám pevnú.
Prikladám screen.. vďaka
Preco nepouzit ip6, ktora je dizajnovana na pristup z vonka ?
Co tvoj firewall ?
Pozri apache conf a .htaccess, ako mas nadstaveny - order deny / allow.
...order deny / allow.
pan odbornik zaspal v dobe apacha 2.2...?
Eate dodatok, aj pristupove prava do adresara mozu robit sarapatu.
Toto by ma zaujímalo, ako nastavíš prístupové práva k priečinkom Apache na Routeri. Prezraď, rád sa o tom niečo dozviem.
to by ma ani vo sne nenapadlo.
to si kde vycital z kontextu ?
Východzie nastavenie Apache je, že počúva na všetkých sieťových rozhraniach. Takže ak mu ten Apache WEB server odpovedal na vnútornej adrese 192.168.100.7 (a localhoste), tak mal v poriadku tie práva.
Z akého kontextu si teda vyčítal že má problém s právami ak mu to bez problémov načítalo stránku, nebodaj si si myslel že proaktívne začal obmedzovať prístup aby sa z vonku nedostal na svoju službu, ak potreboval na routeri len korektne nastaviť Port Address Traversal na routeri?
Tá tvoja IP adresa je kompletne nedostupná z vonku. Vypol si si ten LTE od SWANu alebo si si nechal príliš agresívny firewall? A nezabudol si aj na https, teda port 443?
Kamoši vôbec sa nevyznám takto moc do serverovania Linux, pracujem s tým ešte len pár dní.. Ako môžem vypnúť Firewall alebo to LTE ako si spomínal? V .htaccess by malo byť všetko pôvodné, s tým som nerobil nič.. Akurát mi to trochu ponáhľa, kľudne niekomu hodím chechták ak mi pômôžete borci :)
Celý momentálny systém robím z kurzov learn2code sk ale tam to týpek robí so zakúpenou VPN ale ja mám fyzický server dom..
ked uz ides robit sietovu aplikaciu, resp. pracovat so sietovou sluzbou, tak by nebolo odveci si najprv nastudovat aspon zaklady, ako funguje siet. a urcite najblizsiu dobu nevystavuj ziadny server do internetu, lebo zase len dalsi bot vznikne...
Závisí od kurzu aký si práve pozerá na tej platenej telke. Možno si zaplatil "ako spravovať Ubuntu Server", to je jedna zo vstupných brán pre inkubátor v IT manufaktúrach kde majú ľudia lepší nástupný plat ako po vyše roku tvrdej práce v Lídli. A toto je jeden zo spôsobov ako sa to naučí. Bez irónie a nadsádzky.
I keď v časoch virtualizácie (kadejakých VirtualBoxov a Virt Managerov) by bolo rozumné tento typ výučby na vlastnom notabuku riešiť inak.
v nastaveniach forwardovania portu nenastavuj externu IP adresu - nechaj ju prazdnu
+ forwardni aj 443
nie vsetky (resp. som sa s takym este nestretol) routre (bavime sa o obycajnych lowendovych) podporuju hairpin nat, co je prave jeho problem...
takže keby sa po forwardnuti tych portov k pokusil pripojit k tej adrese z vonku (nie z lokalnej siete) tak by mu to malo fungovať
či ??
ak chápem dobre hairpin nat umožnuje pc vo vnotornej sieti sa dostal k inemu zariadeniu prostrednictvom externej IP adresy routra
teda ak by sa pokusil pripojiť z inej siete alebo mobilneho internetu mal by ten apache vidiet
ano...
ano...
ano...
ako mas nastaveny httpd-vhosts.conf ?
skusil by som nieco taketo
Všimol si si že tú IP adresu 85.24*.* nemá a ani nebude mať na počítači?
Kľudne pokračuj. Zahltíš to tu balastom, a odplašíš ho len kvôli tvojej nude.
... NameVirtualHost...
kristpana! teba fakt teraz vytiahli z kryokomory...?!
... skusil by som nieco taketo...
ak niekomu radis, aby nieco skusil, tak to znamea, ze tomu nerozumies. tak uz tu presta pisat tie bludy...