Inak pre ludi, co chcu debian... posledna kompletna verzia aj s root kontom bola v osmicke... Ta verzia 10, je podla mna neodorobena a nepodarena. Jeese bola posledna vyborna verzia a bezi mi roky bez problemov. Nazor, ma zaujima
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
roota mam normalne staci to pri instalacii povolit (prva polozka pri vytvarani konta)
so swap tak isto nemam problem.
podla mna problem bude v nastaveniach a v instalacii.
mne bezi na raspi este wheezy, v praci nam bezi server na debian lenny (5)
Použi (mini) netinstall a budeš mat stále poižívateľa root v systéme. ;)
ja debian používam ako serverový OS (aktuálne 10tku) a nemôžem povedať naň zlé slovo
robí presne to čo má robiť, v čase kedyto má robiť a spôsobom akým to má robiť
jeden server (novší) mi na ňom beží viac ako rok (od prvej inštalácie) a neriešil som jediný problém (ktorý som si nespôsobil sám) a nebyť potreby ho presunúť na iné miesto mal by uptime 12 mesiacov
druhý "server" - starý desktop beží na 10tke od jej vydania (asi jeseň 2019) - robil som reinstall kvoli výmene diskov, ten je teraz u rodičov v dome a ešte sa nesťažovali že by niečo nefungovalo
BTW oba fungujú prioritne ako samba server (+NFS), pihole server, VPN (wireguard) server a plex server + posledne tam mám aj EMBY (na moje rodinné videá a foto) a nejaké drobnosti typu (transmission, sonarr, syncthing,...)