Preco vlastne ak nakopirujem film na USB 8GB. Nasledne pridam dalsi, po case prvy vymazem. Kapacita sa zmesuje az.....casom pridem na to ze mam na kluci jeden film a ak chcem pridat dalsi tak zahlasi ze kapacita plna aby som vymazal ??! Ved je tam len jeden film o veskosti 870MB. Vyzera to akoby si USB aj napriek zmazaniu filmu pametalo MB-ajty a pocitalo do 8GB. a potom nasledne "stop". Jedine cez gParted kluc nanovo naformatovat a.... Alebo je ina moznost aby mi to uz nepametalo kapacitu zmazanych GB ? Nejeke riesenie.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pretoze ich nemazes ale presuvas do kosa?
?? v kontextovej ponuke vyberiem "Odstranit". Ci robi sa to nejako inac ??!
Daj si v spravcovi suborov zobrazit skryte subory(pravdepodobne ctrl+H) a pozri ci mas na karte kos.
a dalej
kristapana! to je obsah toho usb kluca...?!
Jaaaj teba raz roztrhne od nervov :-D
tak takych mam najradsej. pride s dajakym problemom, z ktoreho urobi problem linuxu. ked dostane napovedu alebo doplnujucu otazku, tak sa nad tym ani nezamysli, alebo to rovno odignoruje, ale hned v dalsom vlakne sa opat vyplakava, ze mu to nejde a nejde a nejde, a aky je ten linux zly...
otvor thunar s vlozenym klucom a klikni na kos.
Odstranit moze znacit presun do kosa, vacsinou to je sice mazat ale nevieme OS
MX 19, tak ako to pri avatari napisane.
Otvoril v Thunar no kos tam nemam. Co tyka odkazu Ctrl+H zobrazilo sa mi tam jedine .cm0013 . V kontextovej ponuke kos nieje. Mam ho v jedine v Paneli.
Dajaky spec suborovy system ktory nedokaze zobrazit pc?
v lavej casti je ponuka tam urcite tunar zobrazuje kos
popripade v terminali
sudo rm -rf /home/*/.local/share/Trash/*/** &> /dev/null
sudo rm -rf /root/.local/share/Trash/*/** &> /dev/null
Ale ake je riesenie, ked sa fiktivna skoze kapacita USB naplni a nemusel opat formatovat zakazdym ??
Nemas v tv aktivovanu funkciu timeshift? Neviem co ine by skryvalo subory.
Pripadne co je v tom subore, mal by to byt textovy subor.
Mne nejde o ten subor. Ale aby zakazdym ked nahram, resp.vymazem z USB kluca. Sucet vymazanych a nahranych je 8GB. (Taka je velkost USB kluca) Ked ten akoze sucet, stav, hranica 8GB nastane. Alebo ako to nazvem. Nepusti ma pridat na USB uz nic. Hoc viditelne jena kluci len trebars film o velkosti 1,2 GB. Z 8GB USB. Dalsi film pridat nepusti. Musim format USB. Ale potom sa to opet taha do 8GB a stop. Aj z inymi klucmi to tak je. Predsa nemozu byt aj ine USB "vadne" ?! Tak ako to vyriesit aby to slo aj za sucet 8GB nahrate + vymazane ?! Rozumieme sa ? TV pochybujem ze ma s tym nieco spolocne. Ale odhadol si dobre. TV je Samsung, no nie Smart.
len tip - vypis si obsah kluca do konzoly prikazom ls -a, resp si ho pozri cez MC - tam by si mal vidiet vsetko
ten ls-a vypise len to co vidim vlastne cez Thunar a CTRL H ....takze nic nove.
aky velky je ten indexovy subor .cm0013? ci nieco nezblblo a ci ti tam neuklada nejake habadury. skusil si ho vymazat? resp. pouzivas aj win? ci to nema na svedomi nejaky skodlivy win kod...
Win nemam a ani nepouzivam uz dlhoooo. Ten .cm013 ma 21 bajtov. (teraz po opatovnom formatovani)
Zisti čo ti zaberá najviac miesta príkazom
videa, obrazky, hudba.....cize ako u kazdeho bezneho uzivatela.
ahoj ešte ak to je možné tak si tento kľúč odlož a kúp si poriadny nový aspoň 128GB a skús znovu čo to spraví , ináč ja používam fedoru zatiaľ len 33 teraz je nová tak skús vymeniť tu distribúciu ak je to možné za inú ehm áno používam Fedora spin KDE , a čo vymažem tak následne vysipem kôš a potom sa spýtam či môžem už konečne odpojiť usb kľúč :)
akože poradiť niekomu kto má problémy s fungovaním USB kľúča si kúpiť nový a zmeniť distribúciu, to je úplne úžasné
A vytiahnuť kábel od počítača z elektriky :-)
Vidim ze raady na nezaplatenie. :-)Naco riesit, rovno vyhodit a kupit novu masinu ze :-) A USB vyriesene. :-) Bude ?
Domaca uloha,
- naucit sa pravopis ;), - interpunkcne znamienka ;).
Budem kontrolovat DU :D
....riesime USB kluc na D.U. nie pravopis. :-)