Zmena banky

Sekcia: Ostatné 06.07.2021 | 09:56
Avatar distefano wattOS, Xubuntu minimal,  Používateľ

Uvazujem o odchode z CSOB, zatial sa mi pozdavaju prakticky nulove ucty Raifeissen a Fio, ktore maju v Nitre, kde sa najviac vyskytujem, pobocky, + ponukaju aj prenos vo vlastnej rezii. Vela toho nepotrebujem, par stalych platieb mesacne, internetbanking a 2 karty. Mame tu bankara, ktory ma v naplni aj sledovanie konkurencie? Alebo obycajneho Linuxaka, ktory sa vyzna aj v tejto oblasti? Dakujem.

    • RE: Zmena banky 06.07.2021 | 10:12
      Avatar redhawk75   Používateľ

      hm no ja som reifku vymenil za fio ale nakoniec som kvoli zamestnavatelovi skoncil v nemeckej n26.(zdarme, nemecky iban)

      fio pre sr a cr je v pohode, ziadne problemy, ucet zadarmo. z reifkou som mal obcas problem s neprejdenymi platbami, ale to sa za ucet platilo.

       

    • RE: Zmena banky 06.07.2021 | 10:14
      Avatar redhawk75   Používateľ

      mam aj revolut https://www.revolut.com/sk-SK/ovela-lepsi-ucet

       

    • RE: Zmena banky 06.07.2021 | 10:16
      Avatar Livan Manjaro s XFCE  Používateľ

      Aký máš dôvod pre zmenu banky? Tie tvoje požiadavky by mali spĺňať všetky banky.

      • RE: Zmena banky 06.07.2021 | 11:25
        Avatar distefano wattOS, Xubuntu minimal,  Používateľ

        Za maj a jun mi na produkte Extra Pohoda dali za vedenie uctu po 12€ /predtym to bolo 6€/, lebo som nesplnil niektore pozadovane podmienky /platby kartou + min. balik zostatku na ucte/, co ma teda poriadne nastartovalo. Aj som im poslal reklamaciu, lebo mi predtym nenavrhli co este urobit, ani prechod na iny bezplatny produkt, co robievali. Som teda ukrivdeny klient /aj ked pre vlastnu bezstarostnost/, ale za tych 0,0 nic, co ponukaju za to, ze disponuju s mojimi financiami, som si to nezasluzil. Zistil som to az dnes, ked som sa pozrel na ucet, tak nieco mi strhnu aj za jul. Smejdi. Pri dnesnej vysokej ziskovosti bank potrebuju este aj klienta nastvat.

        • RE: Zmena banky 06.07.2021 | 22:57
          Avatar martin-zeleny Linux Mint Mate  Používateľ

          To s tymi poplatkami je fakt na hlavu. Potom ako tato vlada im isla na ruku a zrusila odvod, su v tazkom baliku. Ale aj tak skusaju co to ide. Ten system balickov, ktore mas splnit aby to bolo zadarmo, nebudem komentovat.

          Ja mam u nich ucet dlhodobo a zadarmo. Posledne roky som vzdy, ked sa objavil poplatok, volal chalanom na backoffice a vzdy sa dalo dohodnut. Tento rok tam bol nejaky novy, mlady, arogantny a poslal ma na pobocku. Tak som siel na pobocku :)

          Pekne zdvorilo a slusne som poziadal, ze chcem ucet zadarmo. Pani pozerala, co vlastne po nej chcem, ved pravidla su pravidla, maju balicky atd. Hovorim, ze je to vsetko krasne, ale ja chcem ucet zadarmo bez podmienok. Vraj to nejde bla bla.

          Vysledok ? Ucet zadarmo. Skus sa dohodnut. Ak nie, chod inam. Uz len z principu neplat, aj keby to bolo len jedno euricko.

    • RE: Zmena banky 06.07.2021 | 10:41
      Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ

      tak ako livan píše, tvoje požiadavky spĺňajú asi všetky banky, takže tu to je skôr o osobnej preferencii

      ja mám mbank a som spokojný lebo majú čo ja požadujem (čo tiež nie je veľa):

      1. účet zdarma 2. výbery zdarma v hocijakom bankomate vrátane zahraničia (nad 70€) 3. debetná karta zdarma (pri platbách nad 70€ mesačne - čo miniem za týždeň) 4. platbu cez NFC 5. funkčnú aplikáciu pre mobil v ktorej viem spraviť na počkanie všetko (najmä rýchle prevody medzi mojimi účtami a zmenu limitov na karte)

      mám u nich aj podnikateľský účet (bez karty, lebo ju nepotrebujem) aj "sporiaci" účet

      okrem telefonátov s ponukou úveru a kreditnej karty im nemám čo vytknúť

      Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
      • RE: Zmena banky 06.07.2021 | 10:49
        Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor

        Tiež mám aj MBank, a ešte majú okrem iného urgent platbu medzi bankami za 20 centov ak sa nemýlim. Noo nevýhodu vidím len jednu, nemožnosť vkladu na účet, vždy len prevodom z inej banky. Teda neviem či tie MBank kontaktné centrá podporujú vklady na účet a majú pokladňu, ale mám pocit že nie.

        • RE: Zmena banky 06.07.2021 | 13:14
          Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ

          no hotovosť som nikdy nevkladal (nemyslím si že mbank má túto možnosť) ale určite by to šlo poštovou poukážkou (neviem aké sú tam poplatky oproti vloženiu v banke - lebo za hotovostný vklad si banky tiež pýtajú poplatok)

          ale to ma vôbec netrápi, ja si hotovosť musím práveže pravidelne vyberať

          Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
    • RE: Zmena banky 06.07.2021 | 13:56
      Avatar gejza ubuntu MATE  Používateľ

      ...mozes vkladat do Mbank...velmi pohodlna banka,ziadne budovy,len internet...