Notebook repas

Sekcia: Hardware a Drivery 06.05 | 20:04
Avatar Pavel Q4OS, DistroWatch  Administrátor

Ahojte, máte nejaké tipy na overených predajcov repasov notebookov prípadne na konkrétne modely? Hľadám niečo s cenovkou okolo 200 EUR, určite by tam šlo distro Q4OS (Debian-based) a optimálne keby Linux poznal wifinu notebooku. Z parametrov 8 GB RAM, 250ka disk a displej cez 14 palcov, pri tej cenovke nepotrebujem výkon ale skôr spoľahlivosť. A keďže ho pravdepodobne posuniem ďalej, určite zachovalejší kúsok. Zvažujem niektorú radu starých Thinkpadov ale nemám s nimi skúsenosti, samozrejme ďakujem vaše za tipy.

• RE: Notebook repas 06.05 | 20:21
      Avatar Livan Manjaro s XFCE, Q4OS s KDE  Používateľ

Ja nakupujem na bigon.sk Len pri cene 200 € si veľmi nemôžeš vyberať. Odporúčam sa vyhnúť kategórii B, to sú väčšinou kazy na displeji. Zo značiek odporúčam Thinkpady, Dell Latitude, HP Probooky. Rozlíšenie odporúčam nebrať nižšie než 1920×1080, radšej si priplatiť.

• RE: Notebook repas 06.05 | 20:29

Za 2 kilečká ani nečakám zázraky, mám výkonný notebook ale potrebujem niečo čisto na web a samozrejme s Full HD rozlíšením súhlasím. Nikdy som nekupoval repasy ale toto by som možno bral len ako "rozšírenie" desktopu a možno neskôr s tým, že ho posuniem v rodine.

• RE: Notebook repas 06.05 | 20:32
          Avatar Livan Manjaro s XFCE, Q4OS s KDE  Používateľ

Ešte skús Gigacomputer.sk

• RE: Notebook repas 06.05 | 22:19

Našiel som si v starých záložkách tento ale už ho nemajú v ponuke, za mňa celkom fajn:

Lenovo ThinkPad 13 G2

• RE: Notebook repas 07.05 | 06:12
      Avatar redhawk1975 Windows 11 nonsystemd edition  Používateľ

Ja mam dobre skusenosti s itzoo.sk a dlhodobo s phc.sk

Za 196€ ma https://www.phc.sk/p/35957/notebook-asus-vivobook-14-x412da-amd-ryzen-3-3200u-6gb-ram-128gb-ssd-14-fhd-windows-10-home

Za 90 https://www.phc.sk/p/35935/hp-250-g6-core-i3-6006u-8gb-ram-256gb-m2-ssd-dvd-rw-156-fhd-led-win-10?variant[168]=588

Do or do not. There is to no try.​ Když pohřbíš moc tajemství, na hřbitově dojde místo.
      • RE: Notebook repas 08.05 | 11:50

Vďaka za tipy, itzoo.sk ani phc.sk nepoznám, určite to pozriem.

• RE: Notebook repas 08.05 | 21:19
          Avatar redhawk1975 Windows 11 nonsystemd edition  Používateľ

phc je v petrzalke, chodim tam casto osobne uz 15 rokov.

itzoo je americka medzinarodna firma EPC z Misoury, robia zber a repas napr z bank.

Ked trafis maju skvele ceny

Ja uvazujem nad lenovo thinkpad x390

Nema problem s MX 

Do or do not. There is to no try.​ Když pohřbíš moc tajemství, na hřbitově dojde místo.