upgrade ubuntu LTS na 26.04 LTS

Sekcia: Konfigurácia 11.05 | 15:14

Caute vsetci,

Mam kubuntu 24.04 LTS a chcel som si ho upgradovat na 26.04 LTS, ale bacha ubuntu resp. kubuntu sa tvari iba v cli, ze je lts resp. stable, v skutocnosti 26-ka je stale dev verzia.

distro-info --stable resolute distro-info --lts resolute sudo do-release-upgrade -m desktop Checking for a new Ubuntu release There is no development version of an LTS available. To upgrade to the latest non-LTS development release set Prompt=normal in /etc/update-manager/release-upgrades. date lun. 11 mai 2026 15:08:36 CEST

Mam nastavene distro lts, takze v databaze je bordel.

• RE: upgrade ubuntu LTS na 26.04 LTS 11.05 | 15:16

Este dodam, ze zmienena 26-ka sa da naistalovat pomocou switchu -d

sudo do-release-upgrade -d, co je switch pre dev verziu

• RE: upgrade ubuntu LTS na 26.04 LTS 12.05 | 07:04
      Avatar redhawk1975 Windows 11 nonsystemd edition  Používateľ

na a uz je verzia 26.04.1?

Do or do not. There is to no try.​ Když pohřbíš moc tajemství, na hřbitově dojde místo.
    • RE: upgrade ubuntu LTS na 26.04 LTS 12.05 | 07:50
      Avatar Livan Manjaro s XFCE, Q4OS s KDE  Používateľ

Podľa tohto oznámenia je to LTS verzia.

• RE: upgrade ubuntu LTS na 26.04 LTS 12.05 | 18:09
        Avatar redhawk1975 Windows 11 nonsystemd edition  Používateľ

ved prave. lts sa vzdy odporucalo az s prvou, resp. s druhou verziou.

Do or do not. There is to no try.​ Když pohřbíš moc tajemství, na hřbitově dojde místo.
        • RE: upgrade ubuntu LTS na 26.04 LTS 13.05 | 17:51

Nepochopil si prispevok.

1. mam kubuntu 24.04 LTS 2. chcel som urobit dist upgrade 3. zvolil som prikaz sudo do-release-upgrade -m desktop 4. dostal som hlasku, ze ked chcem upgradedovat tak mam zmenit nastavenie na normal, ktore mam nastavene na LTS 5. kedze je to uz dlhsi cas, napadlo ma pozriet sa na distra, pomocou prikazu distro-info 6. vysledok zase vidite v prispevku - a toto je podla mna problem, do LTS a stable dali distro, ktore je este v dev verzii. 7. nejake prehlasenie na tom nic nemeni, podstata je asi v tom odkial sa to taha, ked chcem LTS 8. ako bolo zmienene v mojom druhom prispevku, mozes si upgrejdovat resolute ale IBA ako dev verziu 9. ja som chcel LTS a vobec nemam zaujem o testovaci variant. 10. Ja sice niesom zaciatocnik, ale co ked si ten zaciatocnik upgrejduje na resolute dev verziu, lebo "si na internete precital" , ze takto to upgrejdnut ide /LTS/. A bude sa tesit z toho ze ma resolute az do chvile kym nezisti, o com su testovacie verzie.