Čakanie na nabehnutie systemu

Sekcia: Hardware a Drivery Včera | 20:33
Avatar Radovan Prokop Devuan (MATE, 64bit, nonsystemd..... )  Používateľ

Dobrý deň,

pri zapínaní počítača AMD A6-7400K (viem, stará šunka...) / MB MSI A88X M-E35 V2 (MS-7721) 6.0 (MS-7721), Kaveri [Radeon R5 Graphics] sa mi zobrazí oznam:

4.589380] ACPI BIOS Error (bug): Could not resolve symbol [\_SB.ALIB], AE_NOT_FOUND (20240827/psargs-332)

4.589403] ACPI Error: Aborting method \_SB.PCI0.VGA.ATC0 due to previous error (AE_NOT_FOUND) (20240827/psparse-529)

4.589418] ACPI Error: Aborting method \_SB.PCI0.VGA.ATCS due to previous error (AE_NOT_FOUND) (20240827/psparse-529)

a počítač stojí cca minútu, niečo hľadá na diskoch a až potom sa rozbehne ďalej a nabehne do Linuxu /Devuan Excalibur 6.1.1 amd64, Mate/

Čo by som mal a v ktorom súbore prepísať, aby sa toto nedialo. Za pomoc ďakujem.

• RE: Čakanie na nabehnutie systemu Včera | 21:04
      Avatar Livan Manjaro s XFCE, Q4OS s KDE  Používateľ

Riešenie môže byť nasledovné.

• Vykonajte tvrdý reset: Úplne vypnite počítač, odpojte všetky USB disky a externé zariadenia a odpojte napájací kábel. V prípade notebookov vyberte batériu, ak je externá. Podržte tlačidlo napájania 15 sekúnd, aby sa vybila zvyšná energia, potom všetko znova zapojte a zapnite počítač.
      • Obnovenie predvolených nastavení systému BIOS: Reštartujte počítač a opakovaným stláčaním klávesu vstúpte do systému BIOS/UEFI (zvyčajne F2, F10, Del alebo Esc). Vyhľadajte možnosť s označením „Načítať predvolené nastavenia“, „Obnoviť predvolené nastavenia“ alebo „Načítať optimalizované predvolené nastavenia“. Uložte zmeny, ukončite počítač a reštartujte počítač.
      • Skontrolujte nastavenia ACPI: V systéme BIOS prejdite na kartu Napájanie alebo Rozšírené. Uistite sa, že "Funkcia ACPI" alebo "Podpora ACPI" je povolená.
      • Aktualizujte systém BIOS: Ak chyba pretrváva, stiahnite si najnovšiu verziu systému BIOS pre vašu konkrétnu základnú dosku alebo model notebooku z oficiálnej stránky podpory výrobcu (napr. HP Support alebo Microsoft Q&A) pomocou iného počítača, preneste ju na USB disk a nainštalujte ho do flash disku.

Začal by som aktualizáciou BIOSu.

• RE: Čakanie na nabehnutie systemu Včera | 22:08
      Avatar Pavel Q4OS, Debian  Administrátor

Čo som pozeral na nete môže to byť aj chyba súborového systému.