Mam sluchadla sony WF-C510. Chcem pripojit bluetooth. Zapnul som parovanie. Spustil, Bluetooth, Zariadenia, Hladat a nic. Po x pokusoch. Nevie ani najst . poradi niekto ako zobudit bluetooth so spanku ?
Prebudenie bluetooth
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.

Vypni a zapni bluetooth na zariadení. Potom skús znova spárovať, ak sa to nespáruje samo.
Nic
A iné bluetooth zariadena to vidí? Máš v slúchadlách dobrú/nabitú baterku? Predtým to išlo alebo je to prvý pokus tie slúchadlá spojazdnit? Skús dať viacej info.
Ved to. Predtym to islo na Lamax Clip sluchadla. Ale....chlapec ich stratil. Tak som si kupil nove. Sony. A nejak to nejde sparovat. Sluxadla nabite na max. postup parovania dosrzany. A nic. V mobile mi ide O.K.
Teraz som skusil od susedu Niceboy. Nic.
Pri Sony WF-C510 býva najčastejším problémom to, že slúchadlá neprešli do aktívneho párovacieho režimu (vyžadujú otvorenú krabičku), alebo zamrzol ich Bluetooth modul.
1. Správny postup zapnutia párovania
Vlož obe slúchadlá do nabíjacieho puzdra.
Nechaj veko puzdra otvorené (so zatvoreným vekom sa párovací režim neaktivuje).
Podrž fyzické tlačidlo na zadnej strane puzdra aspoň 5 sekúnd.
Sleduj LED kontrolku na puzdle – musí začať opakovane blikať modro dvakrát za sebou. Až v tomto momente sú slúchadlá viditeľné pre okolité zariadenia... ...vsetko más na SONY stranke... V Linuxe však Bluetooth adaptér v počítači často prejde do šetriaceho režimu (soft-block) alebo zamrzne jeho systémová služba... ...toto som uz riesil pri reprakoch...
Tento postup som robil presne ako pises. Preto som to vlastne hodil na Forum ze nejde sparovat s PC.Ako sluchadla s mobilom, sparovanie v pohode. Len s PC to nieco zamrzlo. A prave preto som napisal.
Pokusil som sa o restart bluetooth prikazom : ..... sudo systemctl restart bluetooth .... Vypisalo mi . " System has not been booted with systemd as init system (PID 1). Can't operate. Failed to connect to bus: Počítač je vypnutý ".
Teraz uy len ako ten Bluetooth sa pokusit prebudit ? V Blueman, vypnut a zapnut. Nepomohlo. Zrejme to chce hlasie zasahy. Vie niekto poradit.
....Vypisalo mi "scaning..." a po asi 20 s. nic. Opet preplo na riadok zadania prikazu.
...táto chyba znamená, že systém ako svoj hlavný proces (PID 1) nepoužíva systemd – stáva sa to pri alternatívnych alebo starších init systémoch (SysVinit, OpenRC), prípadne pri spustení v prostredí WSL či kontajneri...
...namiesto systemctl použi univerzálny príkaz service alebo priamy init skript...
Usage: init {-e VAR[=VAL] | [-t SECONDS] {0|1|2|3|4|5|6|S|s|Q|q|A|a|B|b|C|c|U|u}}
service
Usage: service < option > | --status-all | [ service_name [ command | --full-restart ] ]
...samotné prikazy zbytocne budes spustat...prvy riadok mas len syntax,v druhom riadku si nepovedalsystemu co ma robit...
...a este nevieme aky init system mas pod PID 1...potom by sa mohlo spustit oprava bluetooth,vlastne prebudenie...ovšem ak budeš komunikativni,a nebudes zlé prikazi zadavat do terminalu...
...albooo zistit aky init system bezi na pozadi pod PID1...
...zadaj...
...ani o tvojom systéme,OS nevieme nič...