Ahojte,
sú tu nejakí web developeri, ktorí by vedeli analyzovať príčinu tohto problému?
V prípade niektorých web-stránok mi to spotrebuje pri uploade 3-krát alebo viac dát ako veľkosť súboru.
V prípade uploadu na Youtube tento problém nie je.
Tento problém sa objavuje napríklad na
https://aistudio.google.com/prompts/new_chat
Môžete uploadnúť nejaký audio súbor alebo video súbor. Spustiť prompt nie je treba, stačí len upload.
Diagnostický príkaz do terminálu:
IFACE=$(ip route show default | awk '{print $5; exit}'); RX0=$(cat /sys/class/net/$IFACE/statistics/rx_bytes); TX0=$(cat /sys/class/net/$IFACE/statistics/tx_bytes); echo "Meriam na rozhraní: $IFACE (zastavíte cez Ctrl+C)..."; while sleep 1; do RX=$(cat /sys/class/net/$IFACE/statistics/rx_bytes); TX=$(cat /sys/class/net/$IFACE/statistics/tx_bytes); awk -v rx="$((RX - RX0))" -v tx="$((TX - TX0))" 'BEGIN { printf "\rDownload: %8.2f MB | Upload: %8.2f MB", rx/1048576, tx/1048576 }'; done
Aktuálne používam nekvalitný internet, zastaralá infraštruktúra, o pár mesiacov budem mať optiku, ale podobný problém som zaznamenal aj na 4G internete (testovanie cez Wi-Fi tethering alebo Mobile Hotspot).
Ak prenos dát analyzujete cez Vývojárske nástroje Developer Tools prehliadača, napr. sekcia sieť, nájdete príčinu tohto problému?
Moja hypotéza je to, že je to robené len pre optický internet, stačí výpadok internetového prenosu na milisekundu a upload sa nedokončí a celý súbor reuploaduje znovu.
Tí ktorí máte optický internet, je tam rovnaký problém, alebo je to problém len u menej kvalitného internet pripojenia?
Budem rád ak to otestujete, aj tí čo máte optický internet.
Podľa mňa vývojári tejto web aplikácie (Google AI studio) tam majú bug a urobili nejakú chybu.
Aký je váš názor?
Mnoho krát diki za odpovede, analýzy, postrehy

Dopnenie informácii
Zvláštne. Problém je len pri audio súboroch, pri všetkých formátoch ktoré som skúšal (opus, m4a, ogg, flac, mp3).
Zvláštne, že pri video súboroch tento problém nie je.