Cistota kodu

Sekcia: Ostatné 29.11.2005 | 17:22
Avatar Martin Beastie  Administrátor
Skoro v kazdej jednej recenzii, navode, clanku ci uz o Linuxe alebo Unixe sa spomina pojem "cistota kodu".. Mozete mi pani muzikanti prosim Vas opisat presnu definiciu alebo aspon nazor co chapete pod tymto pojmom? Vdaka.. Nezaskodi aj konkretny priklad, ukazka, porovnanie ...
<br/> <br/>
    • Re: Cistota kodu 26.11.2005 | 13:12
      Avatar borg Arch, Debian jessie  Administrátor
      kod robi to co ma a nie ziadne ine blbosti, tym je stablilnejsi.
    • Re: Cistota kodu 26.11.2005 | 16:31
      peter golis   Návštevník
      cistota kodu je taky isty pojem ako cistota kupelne. zavisi hlavne od uhla pohladu. niekto striktne vyzaduje aby boli pouzite tabelatory na odsadzovanie, niekto vyzaduje aby sa pred pouzitim premennej typu smernik (pointer) aj zinicializovala, niekto si zaklada vyslovne na open source. a niekomu je jedno ci je ten uterak zaveseny na vesiaku alebo je prehodeny na snure od pradla. hlavne ze je este pouzitelny. vyraz, ktory je vytrhnuty z kontextu sa stava iba prazdnym pojmom. tak isto ako predvolebne heslo politickej strany.
    • Re: Cistota kodu 26.11.2005 | 16:44
      cecko   Návštevník
      -Wall -pedantic
      • Re: Re: Cistota kodu 26.11.2005 | 17:52
        Avatar borg Arch, Debian jessie  Administrátor
        este som nevidel vacsi projekt bez warningov :)
    • Re: Cistota kodu 28.11.2005 | 14:45
      dvh   Návštevník
      "necisty" kod z hladiska formatovania textu: #include int main() { printf( "hello world\n"); } "necisty" kod z hladiska GNU GPL - napr. ak tam niesu odkazy na licenciu v kazdom subore - ak nema standardne parsovanie argumentov "necisty" kod z hladiska programovania - napr. ak mas nejaky velky blok kodu v ktorom sa nieco robi a o mesiac zistis ze pada ked x==0, ale uz nevies co je to za premennu tak len pred to hodis: if (x==0) x=1; ... ten velky blok prekompilujes to a ide to tak to tam nechas, o mesiac zistis ze to pada ked y<0 tak tam bez akejkolvek suvislosti hodis if (y<0) y=0; - po par mesiacoch maz hnusny, tazko laditelny kod. Takze ho prepises do takej formy ktora je prehladnejsia, lahsie sa ladi, je vseobecnejsia, atd..
      • Re: Re: Cistota kodu 29.11.2005 | 17:22
        dvh   Návštevník
        ten prvy priklad tam malo byt #include