PHP alebo daco take a prihlasovanie

Sekcia: Programovanie 29.05.2006 | 18:27
Stano   Návštevník
Ahoj mohol by niekto pomoct? robim stranocku, a chcem tam urobit clensku sekciu. velmi jednoducho. do okienka vo forme sa napise heslo a hodi sa enter - a ak je heslo spravne, tak nech presunie napriklad na sdfgsdfgsdfg.html bez databaz... a o php nic neviem... mal som javascript a fungoval skvele, lenze ten sa dal lahko prelustit ze co to je za heslo... velmi by bodol nejaky "exampl"... dakujem icq 258126362
    • Re: PHP alebo daco take a prihlasovanie 28.05.2006 | 00:45
      Avatar Oliver Kišš Ubuntu, Slax  Používateľ
      velmi expert na php nie som ale asi by to slo nejako tak ze spravis folmular a posles ho niecomu takemuto: if ($_POST[data]=="supertajneheslo") { header("Location: tajnastranka.php") } else echo °zle heslo°;
      • Re: Re: PHP alebo daco take a prihlasovanie 28.05.2006 | 01:04
        Avatar uid0 Debian  Používateľ
        este by tam asi mala byt kontrola, ze odkial prichadza. inac by stacilo rovno ist na tu adresu.
        Debian. apt-get into it…
    • Re: PHP alebo daco take a prihlasovanie 28.05.2006 | 01:10
      Avatar boro Ubuntu  Používateľ
      No nieco take, ze hodis link na stranku a na tej stranke sa sa to uz dalej nekontroluje bude blbost. Neviem ako si chces ukladat data u uzivateloch, hned na zacitaku si vylucil databazu, tak potom jedine dat switch v stranke na pevno, alebo ak to chces aj s registraciou, tak potom nieako do suboru... Prihlasenie spravis cez session-y. Hodnota, ze clovek je prihlaseny sa uklada na serveri. cize script pri prihlasovanie by mohol vyzerat asi takto <?php if (($user==$_POST['user']) and ($heslo==$_POST['heslo'])) { $_SESSION['prihlaseny'] = 1; } else { echo "Pristup zamietnuty"; $_SESSION['prihlaseny'] =0; } ?> Potom si uz len do stranky, ktora ma byt osetrena pred nechcenym pristupom hodis tento kod <?php if ($_SESSION==1) { //obsah stranky } else { echo "zakazny pristup"; } >
      • Re: Re: PHP alebo daco take a prihlasovanie 28.05.2006 | 21:42
        Avatar nardew debian  Používateľ
        if (($user==$_POST['user']) and ($heslo==$_POST['heslo'])) a este doplnim, ze $_POST['user'] je premenna, ktora ma hodnotu, co bola napisana v poli formulara s takymto menom. teda input type='text' name='user'
      • Re: Re: PHP alebo daco take a prihlasovanie 28.05.2006 | 22:04
        Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
        netreba na zaciatok kazdej stranky session_start? lebo potom by hento fungovalo ako global variable a to je dost na nic. Dalsia vec, "if ($_SESSION==1) {" by malo byt "if ($_SESSION['prihlaseny']==1) {" predsa $_SESSION je len definovane ako pole, cize bolo inicializovane, a hodnotu nikdy nedosiahne (pokial nebude prepisane...), takze vrati hodnotu "array". Tam treba dat aj nazov toho pola, cize tak ako som napisal :).
        Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
        • Re: Re: Re: PHP alebo daco take a prihlasovanie 28.05.2006 | 22:10
          Jaro   Návštevník
          Dakujem za opravu, vcera som uz mal toho dost v noci :)
          • PHP alebo daco take a prihlasovanie 29.05.2006 | 17:53
            Avatar Stanislav Hoferek Greenie, Manjaro, Q4OS, Lubuntu  Používateľ
            dakujem vsetkym za rady... len mi to akosi.,.. ehm... nejde :) teda skusam to ale nechapem to - k comu potrebuje prihlaseny = 1 a prihlaseny = 0, ak chcem len aby po zadani hesla sa preskocilo na inu html stranku? skusim nacmarkat co vsetko potreboval by som (teda do prikladu): meno: jano heslo: lopta stranka s formularom: index.html cielova stranka: bublifuk.html nepotrebujem ochranenie proti tomu, aby niekto zadal adresu :)
            • Re: PHP alebo daco take a prihlasovanie 29.05.2006 | 18:05
              Avatar Stanislav Hoferek Greenie, Manjaro, Q4OS, Lubuntu  Používateľ
              takto u mna vyzera subor prihlas.php: pri spusteni mi to pise chybu: http://mladezlm.unas.cz/prihlasenie/prihlas.php je jedno ci je meno a heslo dobre alebo nie
              • Re: Re: PHP alebo daco take a prihlasovanie 29.05.2006 | 18:11
                Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
                hod sem co sim tam napisal, lebo podla tej chyby si spravil preklep :).
                Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
                • Re: Re: Re: PHP alebo daco take a prihlasovanie 29.05.2006 | 18:12
                  Avatar Stanislav Hoferek Greenie, Manjaro, Q4OS, Lubuntu  Používateľ
                  no tak meno som dal user a heslo som dal heslo :) ukazka index.html:

                  Meno:

                  Heslo:

                  • Re: Re: Re: Re: PHP alebo daco take a prihlasovani 29.05.2006 | 18:17
                    Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
                    bud som ja slepy, alebo to co je v tom .php subore nevidim... sprav si na stranke z toho suboru co mas,daco.php, sprav z toho daco.php.txt a daj link.
                    Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
                    • PHP alebo daco take a prihlasovani 29.05.2006 | 18:27
                      Avatar Stanislav Hoferek Greenie, Manjaro, Q4OS, Lubuntu  Používateľ
                      poriesene cez ICQ... huraaaaa inak tuto Tomas je sikulka ;)