FreeBSD problém s inštaláciou

Sekcia: Ostatné 24.08.2006 | 23:35
Vlado   Návštevník
Prosím Vás, všimol som si to vo fóre, že pár ľudí tu má skúsenosti s FreeBSD. Mám takýto problém : Mám notebook HP Compaq R4060 Athlon64 3500+, 1GB RAM, ATI Radeon Express 200. Fungujú mi dsolova všetky Linuxy, Windowsy, ale nemôžem rozchodiť žiaden BSD systém. Skúšal som FreeBSD 32bit, 64bit, aj live distribúciu FreeSBIE a vždy nastane ten istý problém. Po bootovaní a zobrazení menu, čokoľvek odklepnem tak po pár "pretočeniach" kurzora stuhne počítač. Skúšal som aj vypnúť cez "príkazový riadok" ACPI ako som sa dočítal v jednom fóre, ale vždy to končí rovnako. Aj to bootovanie live distribúcie končí rovnako. Nemáte náhodou s týmto problémom nejaké skúsenosti. Naozaj by som si ten systém chcel vyskúšať, ale nemôžem ho ani naištalovať.
    • Re: FreeBSD problém s inštaláciou 24.08.2006 | 18:39
      Avatar borg Arch, Debian jessie  Administrátor
      skus instalnut NetBSD a vyber si kernel oznaceny ako GENERIC_LAPTOP.
    • Re: FreeBSD problém s inštaláciou 24.08.2006 | 19:59
      m   Návštevník
      mam podobny problem s freebsd 6.1 (takisto aj s freesbie , frenzy , olivebsd) , ale nemam notebook . Instalacia skonci tak ze zamrzne vzdy na inom mieste klavesnica a je koniec.Raz sa to aj podarilo nainstalovat ale po nabehnuti to tiez zamrzlo. Doska je s nforce2 cipom.
    • Re: FreeBSD problém s inštaláciou 24.08.2006 | 20:14
      Avatar borg Arch, Debian jessie  Administrátor
      este ma napadlo, skusal si bootovat s roznymi volbami (safe mode, so zakaznym acpi)?
      • Re: Re: FreeBSD problém s inštaláciou 24.08.2006 | 20:43
        Vlado   Návštevník
        Áno, to vyskúšal som všetky ponúknuté možnosti a vždy to skončilo totálnym ztuhnutím. Stuhne to vždy rovnako hneď po akejkoľvek voľbe z bootovacieho menu.
      • Re: Re: FreeBSD problém s inštaláciou 24.08.2006 | 23:35
        Vlado   Návštevník
        O problémoch s ACPI som čítal na viacerých fórach, ale v BIOSe sa mi vypnúť nedá /tam na nastavovanie nie je skoro nič/ a pri boote som použil podľa návodu " unset acpi_load " ale nepomohlo ani to.