Problém zo znakovou sadou v MYSQL

Sekcia: Programovanie 01.11.2006 | 18:43
lukas   Návštevník
Ahojte mám nainstalovany APACH+PHP+MYSQL a ked spustim phpmyadmin nemozem si vybrat znakovu sadu cp1250 stale tam je len utf-8 ani jazyk si nemozem zvolit iny ako sk-utf-8 ked aj pouzijem ze set charset.... atd a potom kliknem v phpmyadmine na "zobraz systwmove premenne" je tam stale nastavene vsade utf-8 respektive latin1 ko mozem NATRVALO zmenit vsetko na cp-1250????
    • Re: Problém zo znakovou sadou v MYSQL 06.10.2006 | 02:41
      Avatar borg Arch, Debian jessie  Administrátor
      preco cp-1250? cely svet pouziva bud iso alebo utf.
    • Re: Problém zo znakovou sadou v MYSQL 06.10.2006 | 09:27
      Nipo   Návštevník
      Musis sa zmierit s UTF .. urcite zvladne aj "byvale" cp1250 ...
    • Re: Problém zo znakovou sadou v MYSQL 11.10.2006 | 02:03
      Avatar Koli Gentoo  Používateľ
      malo by sa to dat zmenit cez /etc/mysql/my.ini, ale varujem ze budes mat problem zo zobrazovanim, ak nemas zvysok linuxu nastaveny tak aby dokazal zobrazovat win1250 najma konzola. Ako server to funguje v pohode, ale treba dat pozor na to ze aj v apachi potrebujes mat nastaveny win1250 ako default charset, alebo musis posielat web headery ci uz z php alebo html aby to spravne zobrazoval.
      • Re: Re: Problém zo znakovou sadou v MYSQL 11.10.2006 | 17:59
        Lukas   Návštevník
        mam ubuntu ako mam nastavit vsade charset cp-1250?? aj v na linuxe aj na apache2 ??
        • Re: Re: Re: Problém zo znakovou sadou v MYSQL 11.10.2006 | 23:21
          -   Návštevník
          nikde si cp1250 nenastavuj!: cp1250 je windowsovske stredoeuropske kodovanie microsoftu, ktore nijaky iny system nepouziva. vyzera to tak ze bolo urobene natruc standardizovanemu kodovaniu iso-8859-2 s tym ze sa oproti nemu zmenilo iba kodovanie niekolkych znakov iso-8859-2 je stredoeuropske kodovanie podla standardu iso utf-8 je standardne medzinarodne kodovanie podporujuce stredoeuropske, zapadoeuropske, cinske, japonske a rozne ine jazyky takze pouzi utf-8 alebo iso-8859-2
          • Re: Re: Re: Re: Problém zo znakovou sadou v MYSQL 11.10.2006 | 23:24
            -   Návštevník
            este jedna poznamka: ubuntu standardne pouziva kodovanie utf-8 takze by som ostal pri nom
          • Re: Re: Re: Re: Problém zo znakovou sadou v MYSQL 12.10.2006 | 18:39
            lukas   Návštevník
            ok tak zostanem pri tom utf8 ale stranku co mam na serveri aj vsetky subory .php mam v kodovani cp1250 ako mam jednoducho zmenit kodovanie v mysql databaze na utf8 z cp1250 aby zostalo vsetko v poriadku???
            • Re: Re: Re: Re: Re: Problém zo znakovou sadou v MY 14.10.2006 | 23:53
              Nie je podstatne   Návštevník
              subory: iconv -f CP1250 -t UTF-8 -o utf.php win.php mysql: ALTER
              • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problém zo znakovou sadou 14.10.2006 | 23:56
                Nie je podstatne   Návštevník
                ...sorry, nechtiac som to odoslal priskoro mysql: ALTER TABLE tabulka DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_slovak_ci
                • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problém zo znakovou sa 15.10.2006 | 13:13
                  lukas   Návštevník
                  natavil som utf8 aj v mysql a aj v phpmyadmin sa mi setko uz zobrazuje spravne aj subory mam tiez v kodovani utf8 ale ked si na mojom apache dam zobrazit stranku zle sa mi zobrazuje kodovanie tych casti ktore nacitava z databazy... uz som s toho fakt zufalyyy... :-((
                  • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problém zo znakovo 22.10.2006 | 12:00
                    lukas   Návštevník
                    nikto mi nevie pomoct?? :-(
                    • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problém zo zna 22.10.2006 | 12:45
                      WlaSaTy   Návštevník
                      keby si povedal o ktore zaznamy sa jedna, tak mozno. tie co si nahraval ako win1250 do db s latin2 alebo utf8?
                    • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problém zo zna 01.11.2006 | 17:22
                      -   Návštevník
                      skontroluj si jednotlive veci ako ich mas nastavene: - subory su v utf-8 - databaza je v utf-8 - server odosiela subory ako utf-8 - pozri v konfiguraci apache direktivu AddDefaultCharset ako ju mas nastavenu; pripadne odosli hlavicku pre konkretny subor (uplne na zaciatku suboru) cez php funkciu header("Content-Type: text/html; charset=UTF-8") - prehliadac zobrazuje spravne charset utf-8
                      • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problém zo 01.11.2006 | 18:43
                        Jaro   Návštevník
                        Je jedno ako to mas v databaze ulozene, nastav si posielanie dat z mysql na cp 1250. PO mysql_connect pridaj do stranky mysql_query("SET NAMES cp1250");