Sound Blaster Audigy 4 - problem s snd_emu10k1

Sekcia: Hardware a Drivery 02.11.2006 | 15:04
Avatar Andrej "karči" Krajči Gentoo  Administrátor
Neviete niekto poradiť čo robiť ked pri spustení alsaconf a vybratí mojej zvukovej karty (SB Audigy 4, on si ju nájde ako SBA 2 ale ved driver je rovnaký) mi pri konfigurovaní vyhodí nasledujúce: * Loading ALSA modules ... * Loading: snd-card-0 ... FATAL: Error inserting snd_emu10k1 (/lib/modules/2.6.17-gentoo-r8/alsa-driver/pci/emu10k1/snd-emu10k1.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg) v dmesg napíše brutal vela vecí, ale väčšina je má ten istý tvar: snd_emu10k1: disagrees about version of symbol snd_pcm_period_elapsed snd_emu10k1: Unknown symbol snd_pcm_period_elapsed jediné čo sa mení je je to za tým symbol. Plz niekto help lebo skúšal som už dosť vela vecí a zvuková karta mi dosti chýba. Diki
"IB, thy name is homework." -- IB
    • Re: Sound Blaster Audigy 4 - problem s snd_emu10k1 30.10.2006 | 18:01
      WlaSaTy   Návštevník
      instaloval si media-sound/alsa-driver alebo si pouzil ten co je standardne v jadre?
      • Re: Re: Sound Blaster Audigy 4 - problem s snd_emu 30.10.2006 | 19:33
        Avatar Andrej "karči" Krajči Gentoo  Administrátor
        ten v jadre -> mam ho dany ako modul
        "IB, thy name is homework." -- IB
        • Re: Re: Re: Sound Blaster Audigy 4 - problem s snd 30.10.2006 | 19:44
          Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
          pozeram a ja to mam build-in v jadre, skus to tak dat aj ty (ak si dobre pamatam tak ani mne to s modulmi nechcelo chodit). Potom daj vediet sem ci ti to islo.
          Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
          • Re: Re: Re: Re: Sound Blaster Audigy 4 - problem s 30.10.2006 | 20:26
            WlaSaTy   Návštevník
            mne to zasa nechcelo chodit s balikom media-sound/alsa-driver ktory bol pre 2.4 a starsie jadra. ako modul mi to fungovalo bez problemov. teda na live (emu10k1), audigy4 (emu10k2) nemam - modul je vsak ten isty.
            • Re: Re: Re: Re: Re: Sound Blaster Audigy 4 - probl 30.10.2006 | 20:31
              karci   Návštevník
              nejak sumarizovat lebo skusal som v minulosti ako cast jadra a momentalne mam ako modul a stale to pise tie errory. Ked som mal ako cast jadra ale pisalo viacej :)
              • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sound Blaster Audigy 4 - p 30.10.2006 | 21:23
                WlaSaTy   Návštevník
                :nejak sumarizovat man emerge? ja vazne netusim co si tam vsetko stvaral a tak isto netusim ci ti v jadre nechyba nejaka polozka.
                • Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sound Blaster Audigy 4 02.11.2006 | 14:54
                  karci   Návštevník
                  Hm uz ziaden error nehadze: problem bol ze alsa-driver bol sice unemergnuty ale on ich nevymazal z /lib/modules/VERZIA KERNELU/alsa-driver teraz ale pre zmenu nefunguje zvuk tak ze sa tvari ze prehrava a je aj unmutenuty v alsamixer ale ziaden zvuk nejde.
    • Re: Sound Blaster Audigy 4 - problem s snd_emu10k1 02.11.2006 | 15:04
      karci   Návštevník
      Uz to funguje vsetko aj tak dik