Problémy s Mandrake

Sekcia: Ostatné 30.05.2005 | 16:59
Tibor   Návštevník
Včera som si nainątaloval Mandrake 10.1 a mam nasledujúce problémy. Mám vybraté stredoeurópske kódovanie a aj písmo, ktoré zobrazuje písmenk ako » ą č µ, ale ako náhle dam otvori» html stránku a chcem ju editova», tak tieto písmenká v zdrojovom kóde nie sú správne zobrazené, v čom môľe by» problém. V náhµade sa mi vąetko správne zobrazuje, ale v kóde nie a neviem prečo, keď aj písmo a aj kódovanie je správne. A eąte som si nastavil, nech sa mi súbory s príponou .htm a .html otvárajú automaticky vo firefoxe, ale ked kliknem na takýto subor, firefox sa sice zacne otvarat, ale po chvilke zmizne a subor sa neotvori, neviete cim to moze byt? A este sa chcem opytat, nastavil som si supermount pri cdrom a vobec mi to nefunguje, respektive funguje ako sa tomu chce, raz to pripoji, raz nepripoji, alebo cdrom neodpoji a nemozem pouzit dalsie cd a ked ho chcem odpojit rucne, tak napise, ze cdrom je zaneprazdnena. Dakujem za akukolvek radu.
    • Re: Problémy s Mandrake 30.05.2005 | 15:05
      macros   Návštevník
      otázka je aký program na to používaš. U mňa je diakritika OK. Aký font je v ňom nastavený? Napíš aj aké prostredie používaš. Prečo supermount? Ja mam 10.1 community a mam supermount len na disketu. Používam Gnome a cd mi namontuje samo, len čo ho vložim, alebo naň pristúpim, ak tam je. - funguje to cez HAL (myslim) a naklika sa to v gnome-cd-properties alebo cez Gconf. Urcite aj v KDE je niečo na ten spôsob. Ale ak trváš na supermounte čo máš v /etc/fstab ? No a firefox, neviem, nastavil som to a funguje uplne super, to skor mozilla končí na tom ze spúšťa nový profil...
      • Re: Re: Problémy s Mandrake 30.05.2005 | 16:59
        macros   Návštevník
        No mala oprava, otvaranie html a htm suborov mi slape ako vino - vo vsetkom. Chyba bola ze mam mozilu aj FF z mozilla.org a problem bol v spustacom skripte. Funkcna verzia skriptu a js navodom je tu: