read-only disk a vypnutie harddrake

Sekcia: Ostatné 15.04.2005 | 11:06
mikip   Návštevník
Prosim o pomoc. Mam mdk 10.1, vsetko islo super, akurat mi pri starte vzdy checkoval novy hardver. Tak som si nasiel na nete postup a pomocou chkconfig som vypol harddrake vo vsetkych runleveloch. A teraz po restarte mi hadze chybove hlasky nakolko namountoval disk ako read-only. Ako sa to da opravit? Kedze mam readonly system, tak to nemozem dat spat. A tiez ako sa da opravit to checkovanie? Dik.
    • Re: read-only disk a vypnutie harddrake 15.04.2005 | 10:39
      puco   Návštevník
      Treba nabootovat z CD a potom len primoutovat diskovy oddiel ako rw. Ako sa vypne Hardrake to neviem (nepoznam Mandrivu), ale zda sami uplne nelogicke, zeked vypnete detekciu noveho hardweru, tak sa vam moutuje disk ako ro. Nespravili ste este nieci ine?
      • Re: Re: read-only disk a vypnutie harddrake 15.04.2005 | 11:06
        mikip   Návštevník
        Uz sa mi to podarilo cez rescue nabootovat, mountnut ako rw, dal som to spat, ale nepomohlo. Teraz to robi nasledovne: Checking for new hardware ..... FAILED touch: cannot touch `/var/lock/subsys/harddrake`: Read-only file system Podobne aj dalsie subsystemy (network,portmap) az to pride na Starting system logger, kde to caka asi 5 minut, az potom hodi login obrazovku, no system ako taky je read-only.